1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Suriye'de korkunç patlama 16:ölü

Suriye'de korkunç patlama 16:ölü

Suriye'nin Başkenti Şam'ın Merce bölgesindeki İçişleri Bakanlığı yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'ın Merce bölgesinde meydana gelen patlamada 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Patlamanın Suriye İçişleri Bakanlığı'nı hedef aldığı belirtildi.

Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, başkent Şam'ın Merce bölgesindeki İçişleri Bakanlığı binası ve Şam Tower Alışveriş Merkezi yakınlarında meydana gelen patlamada, 16 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Suriye Devlet Televizyonu ise patlamanın İçişleri Bakanlığı'na karşı bomba yüklü bir araçla düzenlenen "terörist bir saldırı" olduğunu açıkladı. Şam'ın Mezze bölgesindeki İbn Rüşd Parkı yakınlarında dün meydana gelen patlamada, 7 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıdan Başbakan Vail el-Halki yara almadan kurtulmuştu.

Esed yönetimi, saldırılardan muhalifleri sorumlu tutarken, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) yaptığı açıklamada son günlerde Şam'ın merkezinde gerçekleştirilen bombalı saldırıları, "Esed yönetiminin uluslararası kamuoyunu aldatmak için düzenlediği komplolar" şeklinde tanımlamıştı.

LAZKİYE'DE BÜYÜK ÇATIŞMA

Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim birlikleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Lazkiye kırsal alanında muhaliflerle rejim birlikleri arasında 2 gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalarda rejim birliklerinin ciddi kayıplar verdiği, rejimin kontrolündeki Lazkiye kentine bağlı Ferizli, Beytihlebiye ve Hırıbtısolej köylerinin muhaliflerin eline geçtiği iddia edildi.

Devam eden çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

Patlama sesleri Yayladağı ilçesine bağlı sınırdaki köylerden de duyuluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.