1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Sonunda bebeğini eline aldı

Sonunda bebeğini eline aldı

Konya'da yaşayan Menekşe Pınarbaşı böbrek yetmezliği çekiyordu. Doktorlar hamile kalması halinde hayatının tehlikeye gireceğini söyledi. Risklere rağmen hamile kaldı ve çocuğunu dünyaya getirdi

A+A-

 

onya’da 19 yıldır kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan ve hamileliği doktorlar tarafından hayati risk olarak görülen kadın, tüp bebek tedavisi sayesinde iki ay önce bebeğini kucağına aldı. Menekşe Pınarbaşı’na (32), 13 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Diyalize bağlanan kadının böbrekleri kısa süre sonra yüzde 30 oranında çalışmaya başladı. Yaklaşık 13 yıl önce hayatını Murat Pınarbaşı (34) ile birleştiren kadın, çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde rahatsızlığı önüne engel olarak çıktı.

'HAYATIN MI YOKSA BEBEK Mİ?'

Pınarbaşı, doktorların "Ölürsün. Hayatın mı, yoksa bebek mi?" demelerine rağmen bebek sahibi olabilmek için tedaviye başladı. İlk başlarda uygulanan tedavilerden sonuç alamayan Pınarbaşı, Konya Eurofertil Tüp Bebek Merkezi’ne başvurdu. Ancak burada da kadına, böbrek hastası olması nedeniyle ortada büyük bir riskin bulunduğu aktarıldı. Pınarbaşı’nın, ilgili doktorlardan hamile kalabileceği yönünde rapor alması üzerine tedaviye başlandı. Tüp bebek tedavisiyle hamile kalan Pınarbaşı’nın idrar yollarında tıkanıklık olunca, gebeliğin dördüncü ayında böbrek fonksiyonlarını koruma amaçlı mesane katateri yerleştirildi. Sürekli doktor gözetiminde tutulan ve hamileliğinin son iki ayını hastanede geçiren kadın, iki ay önce "Kayra" adını verdikleri bebeğini kucağına aldı. Hastane doktorları ve Menekşe Pınarbaşı, Kayra’nın dünyaya gelişini pasta keserek kutladı.

'ALLAH BANA ANNELİK DUYGUSUNU YAŞATTI'

Menekşe Pınarbaşı, 13 yaşında nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek hastası olduğunu ve hemen diyalize girdiğini söyledi. Diyalizden sonra böbreklerinin çalışmaya başladığını ve tekrar diyalize bağlanmadığını belirten Pınarbaşı, evlendikten sonra çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde doktorların kendisine bu durumun çok riskli olduğunu anlattığını ifade etti. Pınarbaşı, çocuk sahibi olma isteğine herkesin umutsuz yaklaştığını, ancak pes etmediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü "Çok sevdiğim eşimle bize ait bir şey olmasını istedim. Hamile olduğumu öğrendiğimde dünyalar benim olmuştu. Çok mutlu oldum. Oğlum dünyaya geldiğinde sanki dünya durmuş, sadece o ve ben vardım. Geceleri beşiğine yatırdığımda sürekli yanında duruyorum. Nefes alıp almadığını kontrol ediyorum. Çok mutluyum. Allah bana da annelik duygusunu yaşattı."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.