1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son 20 yılın en düşük kredisini aldı

Son 20 yılın en düşük kredisini aldı

AKBANK Mart 2012 sendikasyonunu yüzde 115 oranla yenileyerek, yaklaşık 1.4 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

A+A-

 

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, alınan kredinin Türk bankacılık sektöründe son 20 yılın en düşük maliyetli sendikasyon kredisi olduğunu söyledi. Akbank’ın, dünyanın önde gelen bankalarının katılımıyla sağladığı, 790 milyon euro ve 348 milyon doları tutarında, 1 ve 2 yıl vadeli 2’şer ayrı dilim olarak yapılandırılan sendikasyon kredisinin maliyeti sırasıyla 1 yıl için EURIBOR yüzde 1.00 ve LIBOR yüzde 1.00, 2 yıl için de EURIBOR yüzde 1.25 ve LIBOR yüzde 1.25 olarak gerçekleşti.

BANKALAR DEĞER KAZANDI

Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ve sendikasyona iştirak eden bankaların temsilcilerinin katıldığı imza töreninde konuşan Hakan Binbaşgil, gelişmiş ülkelerdeki ekonomik sıkıntıların devam ettiğini, güçlü ekonomisi, sağlıklı bankacılık sektörü ve düşük borçluluk oranına sahip Türkiye’nin ise diğer pek çok ülkeden pozitif yönde ayrıştığını vurguladı.  Bu istikrarlı ortamın ayrıca Türk bankacılık sektörüne de yansıdığını kaydeden Binbaşgil, “Diğer pek çok ülkenin bankacılık sektörünün değer kaybettiği bir dönemde bankalarımız en değerli banka markaları araştırmasında hem marka değerlerini hem de sıralamadaki yerlerini yükselttiler” dedi.

25 BAZ PUAN DÜŞÜK FAİZ

Akbank Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise, “Yılda iki kez sendikasyon kredisi alıyoruz. Ağustos’ta vadesi gelen yaklaşık 1.6 milyardolar tutarında ikinci bir sendikasyon kredimiz daha var” dedi. Toplamda 3 milyar dolarlık tutarın dış ticaretin finansmanı amacıyla alındığının altını çizen Kefeli “Türk bankalarınca alınan son sendikasyon kredilerine kıyasla maliyetimizi 25 baz puan daha aşağıya çekerek, dış borçlanmada yeni bir başarı göstergesi yarattık. Bu yıl sendikasyonumuza ilk defa Şili gibi uzak coğrafyalardaki ülkeler de dahil olmak üzere 22 ülkeden 44 bankanın katılımı sağlandı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.