1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şişliler 'Can Dostlar Festivali'nde biraraya geliyor

Şişliler 'Can Dostlar Festivali'nde biraraya geliyor

Şişli Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma GünüKapsamında, tüm hayvanseverleri 2 Ekim Pazar günü Maçka Sanat Parkı’na davet ediyor.

A+A-

Şişli Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle geniş kapsamlı bir etkinlik düzenliyor. “Can Dostlar” adı altında bu yıl ilk kez düzenlenecek olan festival, 2 Ekim Pazar günü 12:00 ile 18:00 saatleri arasında Maçka Sanat Parkı’nda yapılacak.

Festivalde; eğlenceli yarışmalar, Can Dostlar Akademisi’nde çeşitli konularda eğitici söyleşiler, çocuklara yönelik oyun atölyeleri, müzik dinletileri yer alacak.

Ayrıca hayvanseverler, festival alanında gün boyu açık olan stantlarda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bilgi alışverişi yapabilecekler.

Çocuklar eğlenirken hayvan haklarını da öğrenecekler

Hayvan haklarını anlatan kitap serisinin kahramanı tavşan Papuduk, Maçka Sanat Parkı’nda Şişlili çocuklarla buluşup, onlarla sürpriz oyunlar oynayacak.

Etkinlik alanında gün boyu devam edecek seramik atölyesinde çocuklar, kilden hayvan motifleri yaparken, Bahçeşehir Üniversitesi Müzik Kulübü üyeleri eşliğinde doğal malzemelerden enstrüman yapmayı öğrenecekler. Festivalde pek çok eğlenceli çocuk oyunları da düzenlenecek. Etkinlik alanında ayrıca can dostlara yönelik stil yarışması da düzenlenecek. Can dostlarıyla etkinlik alanına gelen herkes, yarışmaya katılabilecek.

Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimlerinden, Veteriner Hekim Egemen Özkan ve Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Ahmet Ali Yağcı ise Can Dostlar Akademi’de hayvan sağlığı ve refahına yönelik çeşitli güncel konularda bilgilendirmeler yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.