1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'ni hizmete açtı

Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'ni hizmete açtı

Şişli Belediyesi, kadına yönelik şiddetin önüne geçebilme adına Kadın Danışma Merkezi’ni hayata geçirdi. Şiddete maruz kalan kadınlar, bu merkeze çocukları ile birlikle başvurabilecekler.

A+A-

Şişli Belediyesi, eşit hizmet anlayışının yeni bir örneğini de hayata geçirdi. Şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri ‘Şişli Kadın Danışma Merkezi’, Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olan 25 Kasım’da hizmete açıldı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde, gerçekleştirilen Şişli Kadın Danışma Merkezi’nin açılış törenine, Hollanda İstanbul Başkonsolos Vekili Sylvia Deepen ve Amsterdam Belediyesi adına Sabine Gimbrer katıldı.

 

Çocuklarıyla da başvurabilecekler

Kaptanpaşa Mahallesinde yer alan Kadın Danışma Merkezi’nde; başvuruların kabul edildiği bir ofis, bir görüşme odası, bir çocuk odası ve bir bekleme alanı yer alıyor.

Merkez, şiddete maruz kalan tüm kadınların uğradıkları herhangi bir şiddet türü nedeniyle hiçbir ayrımcılığa maruz kalmaksızın varsa çocuklarıyla birlikte başvurabilecekleri, hem kendileri hem de çocukları için gerekli psikolojik, hukuki ve sosyal desteklere ulaşabilecekleri ya da yönlendirme alabilecekleri bir merkez olma özeliği taşıyor.

Alanında uzman personellerin görev alacağı merkezde, ayrıca cinsel istismar ve ihmale maruz kalan çocuklar için de destek verilecek.   

Şişli Kadın Danışma Merkezi’nde kadınların, yaş, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, etnik köken, evli-bekar olma durumu, engel durumu, mültecilik-göçmenlik durumu ve maruz kaldıkları şiddet türü ayırt edilmeksizin hizmet verilecek.

Kadınların, dile getirmenin zor olduğu şiddet için destek ararlarken bir de dil engeline takılmamaları için merkezde çok dilli destek verilmesi esas alınarak kadınlara, anadillerinde hizmet alabilmeleri için gerektiğinde tercüman desteği sağlanacak.

Hedef cinsiyet eşitsizliğine son vermek

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Eşit hizmet ve toplumcu belediyecilik dendiğinde akla ilk gelen toplumun en önemli unsuru olan kadınlarımız. Toplumdaki cinsiyet eşitsizliğine son vermek en önemli hedeflerimiz arasında. İstanbul Sözleşmesi kapsamında kadının aile ve toplumdaki yerinin yasalarla da korunması gerekliliğine inanıyoruz. Şişli Belediyesi olarak bu ve buna benzer önemli projeleri hayata geçirmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim” dedi.

sisli-belediye-resim-012.jpg

           

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler