1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sınıfta 'Salak Ebru' krizi

Sınıfta 'Salak Ebru' krizi

Öğrencilerin şakası 'mini kriz' yarattı

A+A-

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Fatih Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulunan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın girdiği bir sınıfta, öğrencilerin şakalaşmak için tahtaya yazdığı 'Salak Ebru' yazısı, krize neden oldu.


Korumalar ve öğretmenlerin, Kaymakam Çalık'ın görmesini istemediği yazıyı, silgi bulunamayınca 'Ebru' adlı öğrenci kağıt mendille sildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 13 Şubat'a kalp krizi sonucu ölen edebiyat öğretmeni Adem Sertel'in görev yaptığı Fatih Anadolu Lisesi'ne 'Başsağlığı' dilemek için gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, okul yönetimi ve öğretmenlere başsağlığı dileyen Kaymakam Çalık, daha sonra okulda incelemelerde bulundu. Kaymakam Çalık, bir sınıfa girerek öğrencilerle sohbet etmek istedi. Kaymakam Çalık öğrencilerle konuşurken, korumaları ve Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, öğrencilerin şakalaşırken yazı tahtasına yazdıkları 'Salak Ebru' yazısını fark etti. Kaymakam Çalık'ın yazıyı görmemesi için silgi arayan bir öğretmen bulamayınca yazıyı eliyle silmek istedi ancak başarılı olmadı.

Sınıfta gülüşmelere neden olan yazıyı silmeye çalışan görevliler, tahtanın önünü kapatarak yazının görünmesini engellemeye çalıştı. Bir görevli yine eliyle tahtadaki yazıyı silmek istedi. Bu görevlinin de başarılı olamaması üzerine devreye elindeki kâğıt mendille tahtaya gelen 'Ebru' adlı öğrenci girdi. Sınıfta kısa süreli kargaşaya neden olan yazının Ebru tarafından silinmesi ardından Kaymakam Ekrem Çalık konuşmasına devam etti. Öğrencilere başsağlığı dileyen Çalık, daha sonra öğütler vererek sınıftan ayrıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.