1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Seval Türkeş'den Kılıçdaroğlu'na telefon!

Seval Türkeş'den Kılıçdaroğlu'na telefon!

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tarafından sosyal medya üzerinden tehdit edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı. Türkeş, MHP ile ilgili rahatsızlığını iletti.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı'ya MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sahip çıkması ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Beni duygulandıran telefon Sayın Seval Türkeş'e ait. Aradı, büyük üzüntülerini dile getirdi ve bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından da çok büyük bir rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bunu söylemek isterim, diğerlerinin hiçbir önemi yok" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde partililerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret çıkışında bir gazetecinin AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Savcılık Alaattin Çakıcı'ya gerekli soruşturmayı başlatmış' şeklinde bir açıklama yaptı. Değerlendirmeleriniz nedir? sorusuna şu yanıtı verdi:

"Siyasi partiler yasasına göre kurulmuş olan bir partinin, üstelik Türkiye Cumhuriyeti tarihinde köklü olarak kabul ettiğimiz bir partinin genel başkanının bir mafya liderine sahip çıkması, asıl üzücü olan bu. Geri tartışmaların hiçbir önemi yok. Bu konuda beni duygulandıran telefon Sayın Seval Türkeş'e ait. Aradı, büyük üzüntülerini dile getirdi ve bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından da çok büyük bir rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bunu söylemek isterim, diğerlerinin hiçbir önemi yok.

Meşru zeminde Cumhuriyet Halk Partisi her türlü eleştiriye elbette saygı duyacaktır, kendi düşüncelerimizi ifade edeceğiz, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Cumhuriyet şehrindeyiz. Dolayısıyla bu Cumhuriyet şehrinde olmaktan da ayrıca son derece mutluyum, huzurluyum. Keşke Türkiye'nin her tarafı böyle olabilse. Pek çok sorun var, esnafın sorunu, diğer sorunlar var. Aslında siyaset kurumunun bunlarla ilgilenmesi lazım. Siyaset kurumu eğer gidip de bir mafya mensubuna sahip çıkıyorsa burada bir sorun var demektir. Demokrasi, hukuk açısından sorun var demektir. Bunları aşmalıyız. Bunları aşmaya kararlıyız. Kim ne yaparsa yapsın bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, hakkı, özgürlüğü getirmekte kararlıyız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.