1. HABERLER

  2. Serdar Ortaç'tan özür gibi açıklama

Serdar Ortaç'tan özür gibi açıklama

Ünlü sanatçı Serdar Ortaç, jürisi olduğu Popstar Alaturka isimli yarışmada 1999 yılında yaşanan Ahmet Kaya olayı ile ilgili adeta özür diledi.

A+A-

Star TV'de yayınlanan Popstar Alaturka isimli yarışmada Bülent Ersoy, Orhan Gencebay ve Demet Akalın ile birlikte jüri üyeliği yapan Serdar Ortaç, yarışmaya Bulgaristan'dan katılan İsmail isimli yarışmacının seslendirdiği şarkının ardından yaptığı performans değerlendirme konuşmasında 10 Şubat 1999 tarihinde yapılan Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni'nde Ahmet Kaya'nın konuşmasının ardından aralarında kendisinin de bulunduğu bir grubun sanatçıya çatal ve bıçak fırlatması olayını kasdederek açıklamalarda bulundu.

Kuliste Orhan Gencebay'ın kendisine ders niteliğinde birkaç şey söyleyerek 36 etnik kökenden bahsettiğini belirten Serdar Ortaç, "Yıllar önce yok saydığımız Kürt kardeşlerimizi, ki bana da yanlış öğretildi, beni de gaza getirip heyecanlındırdılar o sene. Umarım ki bir tane Kürt kardeşimizin Kürtçe şarkısını burada duyarız ve hepimiz başta ben olmak üzere pişman oluruz yaptıklarımızızdan. Yıllar boyu yok saydık, 'Kürtçe söyleyemezsin, Türkçe okuyacaksın, şu lehçede okuyamazsın...' öyle oldu. Bizde onlara inandık, yok saydık" dedi.

Serdar Ortaç'ın ardından konuşan Orhan Gencebay ise, şu dörtlüğü okudu;
"Bu vatanın çatısı yaşam kadar kutsaldır Yaradanım yaratmış dünya anavatandır
Dil, din, cins, ırk ayırmam şu dünya gurbetinde
Bana Orhan diyorlar, asıl adım insandır."

Orhan Gencebay ve Serdar Ortaç, konuşmalarının ardından salonda izleyenlerden büyük alkış aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.