1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Seni dolandırdım, Ayvalık tostu ye'

'Seni dolandırdım, Ayvalık tostu ye'

İzmir'de, internete verdiği ilanlar ile otomobil satacağını söyleyerek 26 kişiyi dolandırdığı ileri sürülen 41 yaşındaki Tayfun Aktan, şikayet üzerine polis tarafından yakalandı

A+A-

 

48 suç kaydı bulunan Aktan’ın, bir mağdur ile yaptığı telefon görüşmesinde ’Seni dolandırdım. Sen artık Ayvalık tostu ye’ diyerek alay ettiği ortaya çıktı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcık Büro Amirliği ekipleri, 41 yaşındaki Tayfun Aktan, ulusal ve yerel gazetelere satılık otomobil ilanı verip kaparo aldıktan sonra kayıplara karıştığının ihbar edilmesi üzerine çalışma başlattı. Fiziki ve teknik takibe alınan Aktan, dolandırıldığını söyleyen kişilerin parasını ATM’den çekerken güvenlik kameralarınca görüntülendi.

DOLANDIRDIM SENİ, AYVALIK TOSTU YE SENSürekli yer değiştirdiği belirlenen Aktan’ın, yeni açtığı emlakçının önünde önlem alan polis ekiplerince yakalandı. ’Dolandırıcılık’ suçundan 36, ’Güveni kötüye kullanma’ 2, ’Hırsızlık’tan 5, ’Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 1 ve ’Resmi belgede sahtecilik’ suçundan ise 4 kaydının bulunduğu belirtilen Tayfun Aktan, gözaltına alındı.

26 kişiyi benzer yöntem ile dolandırdığı ileri sürülen Aktan’ın mağdurlardan 7’sinin de kimlik bilgilerini kullandığı belirlendi. Dolandırıcılık olayından 15 bin Lira kazanç sağlayan Aktan çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Tayfun Aktan’ın son olarak dolandırdığı, Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde oturan bir mağdur ile yaptığı telefon görüşmesinde ’Seni dolandırdım. Sen artık Ayvalık tostu ye’ diyerek alay ettiği de ortaya çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.