1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şemdinli'de çatışma

Şemdinli'de çatışma

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Irak sınırındaki Balkaya Dağları'ndaki çatışmada 5 asker şehit oldu.

A+A-

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Irak sınırındaki Balkaya Dağları'nda güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı.

Derecik Beldesi'nde bulunan askeri birlikler, bu sabah Irak sınırındaki Balkaya Dağları'nda operasyon yaptıkları sırada bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında atışma çıkarken, Şemdinli ile Yüksekova ilçelerinden de bölgeye çok sayıda takviye birlik sevk edildi. Kobra helikopterler, teröristlerin bulunduğu bölgeleri ateş altına aldı.

5 ASKER ŞEHİT

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Irak sınırındaki Balkaya Dağları'ndaki çatışma devam ederken şehit haberleri geldi.

Balkaya Dağları'nın Habeşli Yaylası kesimindeki çatışmada 5 askerin şehit düştüğü ve bazı askerlerin yaralandığı belirtildi. Yetkililer henüz bu bilgiyi doğrulamazken, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu da konuya ilişkin yazılı açıklama yapılacağını söylemekle yetindi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi kırsalında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu. Şehit askerlerin isimleri şöyle:

Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut (Antalya), Astsubay Çavuş Nihat Gün (Konya), Uzman Çavuşlar Bilal Akgün (Kahramanmaraş), Bekir Çavuş (Adana) ve Mehmet Bostancı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.