1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Sana güvenmeyiz çünkü yalancısın

Sana güvenmeyiz çünkü yalancısın

Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'a yüklendi.

A+A-

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A: BİZ SANA GÜVENMEYİZ ÇÜNKÜ YALANCISIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu, BDP'liler ile Abdullah Öcalan'ın görüşmesine ait olduğu iddia edilen tutanaklarla ilgili Başbakan Erdoğan'ın hiçbir açıklamada bulunmadığını savunarak; "Tayyip Erdoğan olayın içyüzüne ilişkin en küçük bir açıklama yapmış değil. Söylediği tek şey var; "Bana güvenin." Açıkca söylüyorum; Recep Tayyip Erdoğan, biz sana güvenmiyoruz, çünkü bir yalancılara güvenmeyiz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybeden Müslüm Gürses'in Türkiye için çok önemli bir sanatçı olduğunu söylerek, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlayarak, CHP'nin kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren parti olduğunu söyledi. Tüzük değişikliği yaparak yüzde 33 cinsiyet kotasını getirdiklerini anımsatan CHP lideri, umudunun kadınlar olduğunu, kadınların Türkiye'yi değiştireceğine inandığını söyledi.

CHP KÜRSÜSÜNDE 2 KADIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'dan Ankara'ya gelen 2B Yasası nedeniyle gelen 2 kadın köylüyü kürsüye çıkartarak sorunlarını anlatmalarını istedi. Kürsüden 2B Yasası'nı eleştiren kadınlar, mağdur olduklarını dile getirdiler. Kürsüden Ak Parti'yi eleştiren köylü kadınlar, salondan büyük alkış aldı.

Kılıçdaroğlu, 2B arazilerinin köylünün babasından kalan ekili araziler olduğunu söyleyerek; "Devlet bu araziler bana aittir diyor, köylü bana aittir diyor. Biz bunu çözmek istedik. 2B arazisine sahip olan orman köylüsünden hiçbir bedel alınmadan hazine arazisini onun üzerine tapu edelim. Çünkü orman köylüsünün bir bedel ödeme gücü yok. Bizim görüşümüz tarımla uğraşanların 2B arazileri emlak vergisi bedeli üzerinden köylüye devredilmeli. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk 'Köylü milletin efedisidir' demiştir. Antalya'ya geldim, köylünün şikayetini dinledim, hemen milletvekillerini aramışlar 'Genel Kurul'a gelin, 2B Yasası'nı değiştireceğiz' diye. Şimdi 2B Yasası'nı yeniden düzenleyecekler."

"TAYYİP ERDOĞAN MİLLETE YALAN SÖYLEDİ"

CHP lideri, BDP'liler ile Abdullah Öcalan'ın görüşmesine ait olduğu iddia edilen tutanaklarla şunları söyledi; "Dün İstanbul'da Başbakan'a bir çağrı da bulundum; 'Konuş, millet senin ne düşündüğünü bilmek istiyor" diye. Bugünde kürsüden 'Ben konuşmayacağım, hiç kimse konuşmasın' diyor. Çünkü Abdullah Öcalan konuşuyor. Millet, kendi kaderi üzerine yapılan pazarlık ve anlaşmaları terör örgütü liderinin ağzından öğrenmek gibi bir zillete mahkum edildi. Tayyip Erdoğan olayın içyüzüne ilişkin en küçük bir açıklama yapmış değil. Söylediği tek şey var; "Bana güvenin." Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan'la senelerdir sürdürdüğü görüşmeler konusunda bugüne kadar tümüyle millete yalan söylemiştir. Açıkca söylüyorum; Recep Tayyip Erdoğan, biz sana güvenmiyoruz, çünkü bir yalancılara güvenmeyiz."

PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE KÖYLÜLERLE BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da hükümetin 2B uygulamaları nedeniyle mağdur olan köylülerle CHP Genel Merkezi'nin önünde buluştu. Köylülere hitap eden Kılıçdaroğlu, " HP var olduğu sürece, bu mücadelenize destek olacağız. Hiç merak etmeyin hükümet eninde sonunda sizin istediğiniz noktaya gelecektir" dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.