1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Saldırılarla ilgili 'Ergenekon' vurgusu

Saldırılarla ilgili 'Ergenekon' vurgusu

Başbakan Erdoğan, Ankara'daki saldılarla ilgili 'Ergenekon' vurgusu yaptı

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırılar ile ilgili olarak, "Olayın bir başka boyutu da Ergenekon ile olan bağlantısıdır. Geçmişte de buna benzer şeyler hep olmuştur. Türkiye ne zaman sağlıklı bir sürecin içine girmişse, sağlıklı bir sürece girmiş ise böyle bir dönem içerisinde zaman zaman derin devlet gibi, zaman zaman Ergenekon tipi bu tür bağlantılar ortaya çıkmış ve bu bağlantılar çerçevesinde de bu tür eylemler her zaman olmuştur" dedi.

Erdoğan, ayrıca AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıları gerçekleştirilenlerin eşkallerinin belirlendiğini ve bu kişilerin en kısa zamanda yakalanacağını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak için gitti Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan Ak Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırılar ile ilgili olarak, "Saldırıyı gerçekleştirenlerin eşkalleri belirlendi. Öyle zannediyorum ki her iki saldırıyı gerçekleştirenler en kısa sürede yakalanacaktır. Bu saldırının başka türlü bir izahı olamaz. İktidar partisine, milli iradenin temsili noktasında çalışmaların yapıldığı bir genel merkeze saldırı ancak bununla izah edilir" dedi. Başbakan Erdoğan saldırılar ile ilgili olarak Ergenekon vurgusu yaparak, "Bunların yanında, olayın bir başka boyutu da Ergenekon ile olan bağlantısıdır. Geçmişte de buna benzer şeyler hep olmuştur. Türkiye ne zaman sağlıklı bir sürecin içine girmişse, sağlıklı bir sürece girmiş ise böyle bir dönem içerisinde zaman zaman derin devlet gibi, zaman zaman Ergenekon tipi bu tür bağlantılar ortaya çıkmış ve bu bağlantılar çerçevesinde de bu tür eylemler her zaman olmuştur. Şu andaki eylemde bunun bir benzeridir" şeklinde konuştu.

"HİÇ BİRİNE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ"

Erdoğan, çözüm sürecine dikkat çekerek, "Artık farklı bir Türkiye var. Bir diğer taraftan bir çözüm süreci içinde olan bir Türkiye var. Bu çözüm sürecini de aynı şekilde engellemeye, bunu provoke etmeye çalışan bir terör örgütü var ortada. Tabi biz bunların hiç birine pabuç bırakmayacağız. Bunlardan geri durmak, geri adım atmak veya bu süreci ertelemek... Böyle bir düşünce söz konusu değildir. Kararlılıkla biz yine bu yolda, yolumuza devam edeceğiz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama benim buradan ülkeme en önemli mesajım bütün STK'larla medya kuruluşlarıyla sürece sahip çıkmak. Densiz kendini bilmez taşeronlara biz bunu bırakmayız. Ortada da güçlü bir irade vardır. Ergenekon davasından çıkan kararlarla ilgili soruya Erdoğan şöyle cevap verdi: "Bu Ergenekon olayları olarak dava daha şu anda bitmiş bir şey değil. Ergenekon'la ilgili dava süreçtir, devam ediyor. Mütalaa ortada vardır. Bununla birlikte mahkemenin vereceği karar vardır. Ergenekon olayı bu son olay değil, bunun geçmişi var, mazisi var. O maziden aldığımız zaman nasıl Susurluk türü şeyler yaşandı, buna benzer olaylar olmuştur. Buna benzer olaydır. Olayın anatomisi olarak değerlendirdiğimiz zaman aynı benzer olayları geçmişte olduğunu görüyoruz."

"KUTLAMALAR KİMSE GÖLGE DÜŞÜRMESİN"

Başbakan Erdoğan, ayrıca grup toplantısında verdiği Nevruz mesajını yineleyerek, "Kimse gölge düşürmesin. Baharın çiçeklerle yeşermesi, toprağın dirilişi bize neyi anlatıyorsa, sevgiyi saygıyı bu şekilde diriltelim. Kan gözyaşı olmasın. Orada şenlik olsun. Buna kimse gölge düşürmesin. Bu mesajlarımın hepsini verdik. Kutlamalar kimse gölge düşürmesin" şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca bir gazetecinin barışı süreci sözleri üzerine ise "Benim ülkemde zaten barış var. Benim ülkemde savaş yok" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.