1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Saldırıların arkasında...'

'Saldırıların arkasında...'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanlığı'na ve Ak Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırılarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

A+A-

Arınç, " Her iki saldırıyı da şüphesiz kınıyoruz. Amacı ne olursa olsun bu bir terör eylemidir. Özellikle bir siyasi partinin seçilmiş olması. İktidar olsun muhalefet olsun fevkalade çirkindir ve lanetli bir iştir. Bu demokrasiye karşı bir kalkışmadır"dedi. 

"DEMOKRASİYE KARŞI BİR KALKIŞMADIR"

Bülent Arınç, "Olay yerine gidemedim ancak ilgili arkadaşlardan bilgi aldım. Hem Adalet Bakanlığı'na hem de eş zamanlı genel merkezimize ki özel olarak seçildiğini düşünüyorum. Her iki saldırıyı da şüphesiz kınıyoruz. Amacı ne olursa olsun bu bir terör eylemidir. Özellikle bir siyasi partinin seçilmiş olması. İktidar olsun muhalefet olsun fevkalade çirkindir ve lanetli bir iştir. Bu demokrasiye karşı bir kalkışmadır. Çünkü Anayasa'nın bir maddesinde 'demokratik ve siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları siyasi partilerdir.' diye tarif ediliyor. Dolaysıyla bir siyasi partisinin hükmü varlığının ve şahsiyetinin doğrudan hedef alınmış olması, arka planda neler var onu da mutlaka öğreneceğiz. Ama dış görünüşü itibariyle siyasi partilere, demokrasiye, insan haklarına karşı büyük bir saldırıdır" diye konuştu.

"FEVKALADE ÇİRKİNDİR VE YAKIŞIKSIZDIR"

Bülent Arınç, "Adalet Bakanlığı'nın da hedef alınmış olması arkasında hangi amacı taşırsa taşısın bakanlık olarak ve temsil ettiği anlam itibariyle fevkalade çirkindir ve yakışıksızdır. Bu iki saldırıda bir can kaybının yaşanmamış olması memnuniyetle karşılıyorum. Başka bir tür olay da olabilirdi. Yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün mutlaka titiz bir inceleme ile bu suçun failini veya faillerini ortaya çıkaracağına inanıyorum" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDEN SONUÇ ALINAMAMASINI İSTEYENLER EYLEM YAPARAK HEDEF GÖSTERMİŞ OLABİLİRLER"

Bülent Arınç, "Böyle bir eylemi kim yapmış olabilir? Ne amaçla yapmış olabilir ? Böyle bir zamanı ve böyle mekanları seçmiş olmalarının özel bir anlamı var mıdır ? Olayın arkasındaki düşünceyi elbette sorgulayacağız. Hassas bir zamandayız. Bir tarafta çözüm süreci ilerliyor. Çözüm sürecinin şu anki gidişatının olumlu olduğunu herkes görüyor. Ancak bu süreçten hoşlanmayan ve bu süreci boşa çıkarmak isteyen geçmişte olduğu gibi yine çözümsüzlüğün içerisinde terör olaylarının devam etmesini arzulayan iç ve dış mihraklar mutlaka bulunmaktadır. Bir takım siyasetçilerin bu süreci eleştirirken kullandıkları dilin, agresif davranışların, nefretle ve hakaretle bu süreçte rol almış insanları suçlayanların bulunduğunu biliyoruz. Çözüm sürecinden sonuç alınamamasını ve bir yerde tökezlemesini isteyenler böyle bir eylem yaparak hedef göstermiş olabilirler" diye konuştu. 

"DHKP-C EYLEMİNİ AKLA GETİREBİLİR"

"Adalet Bakanlığı'nın ve Ak Parti Genel Merkezi'nin ikisini birlikte hedef alınmış olması bir DHKP-C organizasyonunu veya eylemini akla getirebilir" diyen Bülent Arınç, "Çünkü bildiğiniz gibi bu terör örgütü 1970'li yıllardan bu yana zaman zaman duraklayan zaman zaman eylemlerine hız veren bir görüntü çiziyor. Özellikle Dursun Karataş'ın ölümünden sonra eylemsizlikten bir takım sonuçlar çıkaranlar yeni ve can alıcı eylemler yapmak suretiyle bu örgütün varlığını ortaya koymaya çalıştılar. En son ABD Büyükelçiliği'ndeki saldırıyı da bu örgütün yaptığını biliyoruz. Son haftalarda özellikle İstanbul'da ve Ankara'da yürütülen operasyonlarda örgütün bütün dinamikleri alt üst edildi. Kılıçdaroğlu'nun bu operasyonları eleştiren sözleri hayretimizin mucibi olmuştu. Avukatların büroları arandığı zaman bunlar hukuka ve avukatlara karşı eylem olarak düşünüldü" dedi. 

"BAZI BULGULARDAN DHKP-C'NİN BU EYLEMİ YAPABİLMİŞ OLACAĞI BİR KANAAT OLARAK YER EDİYOR"

Bülent Arınç, "Esasen kesin olmamakla birlikte dün akşam elde edilen bazı bulgulardan bu örgütün bu eylemi yapabilmiş olacağı bir kanaat olarak yer ediyor. Bunu kesinlikle söyleyemiyorum ancak hangisi ve niçin yapmış olabiliri hepimiz kafa yormak suretiyle bir sonuç getirmeye çalışıyoruz. Eylemin yapılış tarzı, zamanı ve vermek istediği mesaj ; 'siz hangi operasyonu yaparsanız yapın, hangi dalımızı kesirseniz kesin, hangi eylemlerden bizi sorumlu tutarsanız tutun biz ayaktayız ve size bu cevabı gönderiyoruz' mesajını vermek istemiş olabilirler" diye konuştu. 

"OLAYIN FAİLLERİ DE MUTLAKA ORTAYA ÇIKARILACAKTIR"

"Çok titiz bir çalışma yapılacaktır" diyen Bülent Arınç şunları söyledi : "Gerek kamera kayıtları, gerek olay yerinde kalmışsa bir takım belge ve bulgulardan, iz sürmelerden ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konularda ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. Bir takım teknikler kullanmak suretiyle her iki olayın failleri de mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Çözüm süreci ile ilgili bir provokasyondan acaba yola çıkmak mümkün mü ? O da olabilir. O da akla uzak bir ihtimal değil. Her şey Fransa'da yaşanan üç tane kadının başlamış ve bitmiş sayamayız. Bunun karşılığı olarak Türkiye'de bir başka yerde bu süreci baltalama girişimleri mutlaka yapılacaktır. Geçmişte örneklerine bakarsak olayların yaşanmış olmasıyla hedeflerden sapılmış ve çözüm süreci üst üste kalmıştır. Bunun neticesinde 30 yılı aşkın bir zamandır yıllarca insan kayıpları ile şehitlerimizle ve maddi kayıplarla terörden çok acı çekmiş bir toplum olarak varlığımızı sürdürdük. Bu sürece karşı olan çeşitli çevrelerde böyle bir eylem ile Ak Parti Hükümeti'ni ve Adalet Bakanlığı'nı hedef almış olabilirler. Umarım tekrarlanmaz. Hepimize geçmiş olsun."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.