1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Sakla samanı gelir zamanı'

'Sakla samanı gelir zamanı'

Tarımda kendi kendine yetebilen sayılı ülkeler arasında görülen Türkiye'de, buğday, arpa ve etten sonra şimdi de saman ithalatı gerçekleşti! Yoksa atalarımız bu günleri tahmin edip de mi 'Sakla samanı gelir zamanı' demişti?

A+A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, kooperatiflerince ithal edilen ilk parti samanın Erzurum’a geldiğini belirterek, "İhtiyacından fazla kimseye yem, saman vererek orada ikinci el piyasası oluşmasına da asla müsaade etmeyeceğiz. Çiftçimizin ihtiyacı ne kadarsa bu ihtiyacını peyderpey karşılayacağız" dedi.
Kutlu, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda, ülke genelinde 2012 yılında kış mevsiminin yoğun kar yağışlı ve uzun sürmesi, yeterli yağışın düşmemesine bağlı olarak başlayan kuraklık neticesinde kaba yem sıkıntısı yaşandığını belirtti.
Spekülatörlerin de bu durumu fırsat bilerek kaba yem fiyatlarının artmasına sebep olduğunu ifade eden Kutlu, "Kaba yem açığı vardır. Ancak söylendiği kadar, spekülatörlerin ağzında olduğu kadar da vahim bir durum yoktur. ’Erzurum’da 330 bin ton kaba yem açığı var’ diye söylendi. Biz 15-20 gündür talep topluyoruz. Bizim elimize gelen kaba yem talebi, saman talebi özellikle Erzurum bölgeye 5 il bağlı Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illeri, bu 5 ilimizdeki talep 2 bin ton" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.