1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Said Nursi'nin mezarının Isparta'da olması şaşırtıcı değil'

'Said Nursi'nin mezarının Isparta'da olması şaşırtıcı değil'

Isparta Valisi Oğuz, Said Nursi'nin mezarının Isparta'da olmasının şaşırtıcı olmadığını söyledi

A+A-

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz, Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının Isparta'da olmasının şaşırtıcı olmadığını ancak 'şurası' veya 'burası' şeklinde işaret edilmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının Isparta Şehir Mezarlığı'nda olduğu yönünde bir gazetede çıkan haber üzerine açıklama yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Başbakanlık arşivinden çıkan bilginin bu yönde olduğunu söyledi. Gazetecilere konuyla ilgili açıklama yapan Vali Oğuz, Isparta'ya gönülden bağlı olan Said Nursi'nin mezarının kentte olmasına şaşırılmaması gerektiğini belirtti. Said Nursi'nin mezar yerinin eskiden beri gündemi meşgul ettiğini vurgulayan Vali Oğuz, "Zaman zaman değişik iddialarda bulunuluyor. Said Nursi, mezar yerinin bazı kişiler haricinde bilinmemesini sağlığında söylüyor. Ancak cenazesi 10 binlerce kişinin katılımıyla Urfa'ya defnediliyor. Mezar yerinin sınırlı sayıda kişi tarafından bilinmesi gerekirken, bu kadar kalabalık bir ortamda defnedilmesi hayretle karşılanıyor. Ama zamanla söylentiler ortaya çıkıyor ve kabir yeri bilinmez durumda oluyor" diye konuştu.

Sadi Nursi'nin Risale-i Nur'un önemli bir bölümünü Isparta'da yazdığını hatırlatan Vali Oğuz, "Eserlerinde Isparta'yı öne çıkarmıştır. Hatta bir sözünde, 'Bir şehrin mahkemesi beni beraat ettirse, Isparta mahkemesi mahkum etse, Isparta'nın hatırına Isparta mahkemesini tercih ederim' diyor. Isparta'ya bu kadar gönül bağı, manevi bağı olan Üstad'ın kabrinin burada olması şaşırtıcı olmamalı. Ama 'şurası' veya 'burası' şeklinde işaret edilmesi doğru olmaz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.