1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sağlıkçı kadınların yüzde 48,9'u şiddet görüyor

Sağlıkçı kadınların yüzde 48,9'u şiddet görüyor

Sağlık-Sen'in yaptığı araştırmaya göre sağlık alanında çalışan kadınların yüzde 48,9'u iş yerinde mobbing ve şiddet görüyor. İşte Sağlık-Sen'in araştırmasının diğer sonuçları

A+A-

 

Sağlık alanında çalışan kadınların yüzde 48,9’u iş yerinde mobbing ve şiddet görüyor. Sağlık-Sen’in yaptığı araştırmaya göre, "Aylık kazancınızın büyük kısmını ne için harcıyorsunuz" sorusuna kadınların yüzde 50,7’si ailesinin geçimi için, yalnızca yüzde 10,9’u kendi ihtiyaçları ve sosyal faaliyetler için harcadığını söyledi.

Oranların medeni duruma göre değiştiği araştırmada, kazançlarının tamamını ailesinin geçimi için harcadığını belirten evli kadınlardaki oran ise yüzde 60. "Türkiye’de cinsiyete dayalı bir ayrımcılık olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna kadınların yüzde 79,3 oranında evet cevabını verirken, "Çalıştığım kurumda cinsiyete dayalı ayrımcılık var mıdır" sorusuna ise kısmen katılıyorum seçeneğiyle yüzde 43,6 oranında katıldıkları gözlendi.


KADINLARIN SOSYAL YAŞAMI YOK


Sağlık çalışanı kadınlar, yaşadıkları cinsiyet ayrımcılığının kendilerine nasıl yansıdığının sorulması üzerine, "Cinsiyetler arası eşitsizlik, ekonomik ve sosyal olarak kadını yoksullaştırmakta mıdır" sorusuna yüzde 73,2’si kısmen veya tamamen katıldıklarını belirtti. Kadınlara, ev ve iş hayatının yoğunluğu yüzünden sosyal hayatının yok olduğunu söyleyen kadınların oranı yüzde 79,4 olarak hesaplandı. "Ev ve iş hayatının yoruculuğundan kendisini psikolojik ve fiziksel olarak yıpranmış hisseden" kadınların oranı yüzde 85,8, "iş hayatının yoğunluğu yüzünden ailesine yeteri kadar zaman ayıramayan" kadınların oranı yüzde 78,8 ve "Kendisine yeterince zaman ayıramayanların" oranı da yüzde 85,2 çıktı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.