1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ricciardone uyarılacak

Ricciardone uyarılacak

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Türk yetkililerin Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmesi sürüyor. Hüseyin Çelik, 'Sayın Büyükelçi uyarılacak' demişti

A+A-

ABD Büyükelçiliği kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşme için talep Büyükelçi Ricciardone'den geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Riccardione’nın önceden planlanan görüşme kapsamında bugün Dışişleri Bakanlığı’na gideceğini anımsatarak, sözlerinden dolayı "Sayın Büyükelçinin, Dışişleri tarafından uyarılması ve dikkatinin çekilmesi de söz konusudur" demişti. 

>>  RICCIARDONE NE DEMİŞTİ?

Ricciardone’nin Türk yargısıyla ilgili sözleri Ak Parti’liler tarafından sert bir dille eleştirilmişti.

Çelik, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Ben şahsi görüşüm bile desem kamuoyunda böyle algılanmıyor. Daha önce ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyla ilgili detayları Müsteşarla görüşecek. Bu görüşmede bir tepki gösterileceğini bilmelisiniz. Bu gelişme ile birlikte Sayın Büyükelçi’nin Dışişleri tarafından uyarılması, dikkatinin çekilmesi söz konusudur" 
Çelik ayrıca, Ricciardone’nin emniyet konusundaki açıklamaları hakkında,"Somut deliler olmadan yorum yapmam doğru değil. Ben büyükelçinin sözleri ile ilgili söylemem gerekeni söyledim. Bunun arkasındayım, parti olarak da bunun arkasındayız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.