1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. PTT AŞ’ye ‘hayır’ grevi

PTT AŞ’ye ‘hayır’ grevi

BAĞIMSIZ Haber-Sen (BASK), Haber-Sen ve Türk Haber-Sen’e bağlı olan posta çalışanları, PTT AŞ Yasa Tasarısı’nı protesto etmek amacıyla dün iş bıraktı.

A+A-

 

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, tasarının geri çekilmesi için dün itibariyle ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakıldığını söyledi. Karadavut, tasarıya karşı olduklarına belirterek, 5 Mart’ta TBMM’ye sunulan tasarının geleceklerini ve işlerini elinden alacağını ileri sürdü. Tasarının geri çekilmesini isteyen Karadavut, şunları söyledi: “Kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında res’en emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecek. 200 yıllık geçmişi olan, Sendikalar olarak, bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Tasarısı çekilinceye kadar üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız.”

2 bin çalışan yolu kapattı

İSTANBUL’un dört bir yanından gelen PTT çalışanları dün saat 11.00’da Karaköy Vapur İskelesi’nde buluşarak Sirkeci’deki Büyük Postane’ye doğru yürüyüşe geçti. İstanbul’daki PTT büroları da hizmet vermedi. “PTT halkındır satılamaz”, “PTT AŞ’ye Hayır”, “İşimize, aşımıza, geleceğimize sahip çıkmak için grevdeyiz” yazılı pankartlar açan yaklaşık 2 bin PTT çalışanı yolu trafiğe kapattı. Tramvay seferleri de aksadı. “PTT halkındır satılamaz” pankartı Sirkeci Büyük Postane’nin duvarına da asıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.