1. HABERLER

  2. Polise göre şüpheli!

Polise göre şüpheli!

Sibel Can'ın lüks araç soruşturmasında şüpheli olarak sorgulandığı ortaya çıktı.

A+A-

ABD uyuşturucu bürosu DEA ile koordineli yürütülen kaçak lüks araç soruşturmasında Mercedes G500 cipine el konulan şarkıcı Sibel Can’ın şüpheli olarak sorgulandığı ortaya çıktı. Can, cipini teslim etmek için emniyete geldiğinde “Mağdur olarak geldim” demişti.

SİBEL Can, 1 Kasım 2012’de, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne el konulan 34 EME 05 plakalı Mercedes G 500 marka cipiyle gelmişti. Can, saat 13.30’da şüpheli olarak sorguya alındı ve yasal hakları okundu.

Sanatçı olduğunu belirten Can, bekar ve üç çocuklu olduğunu, aylık 100 bin lira geliri olduğunu söyledi. İddiaya göre, ABD ve Türkiye’deki belgelerin incelenmesi sonucunda cipin gümrüğe düşük değerde gösterildiği ve vergisinin düşük ödediği belirlenmişti.

CİPİN YANINDA HONDA HEDİYE

Ayrıca gümrükte kullanılmamış gösterilen cip, ABD’nin Caroline eyaletinde trafiğe çıkmıştı.

Polis, ciple ilgili tespitleri Can’a aktardı ve cipin ithalat süreciyle ilgili bildiklerini anlatmasını istedi.

Konula ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Can da “Cipi 2008 yılının aralık ayında Şahin Mehmet Çelik’in sahibi olduğu Çiftkurtlar Otomotiv’den 313 bin 738 liraya satın aldım.

Mehmet Çelik’i 15 yıldır tanırım. Firmasından birkaç kez araç satın aldım. Başka ticari bir ilişkim yok. Beğenerek aldığım cipte kampanya vardı. Yanında da Honda marka araç hediye ettiler.

Ben bu aracın anahtar teslim fiyatını ödedim ve satın aldım. Bu konuda mağdurum” dedi.

Cipin parasını banka havalesiyle ödediğini söyleyen sanatçı, makbuzları da polislere teslim etti. Tüm bu bilgilerin ışığında da polis cipe el koydu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.