1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PKK'lılar tarafından kaçırılan Selim Ermağan, serbest bırakıldı.

PKK'lılar tarafından kaçırılan Selim Ermağan, serbest bırakıldı.

HAKKARİ'nin Ağaçdibi Köyü'nde koruculuk yapan ve 3 ay önce Kuzey Irak'ın Dohuk ve Amediye bölgeleri arasında PKK'lılar tarafından kaçırılan Selim Ermağan, 10 gün önce serbest bırakıldı

A+A-

Irak'ta bilmediği bir bölgeye götürüldüğünü belirten Ermağan, dün ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ve barış sürecini herkesin desteklemesini istedi.

Irak'ın Dohuk kentindeki akrabalarını ziyarete giden 9 yıllık köy korucusu 42 yaşındaki 6 çocuk babası Selim Ermağan, Dohuk ile Amediye bölgeleri arasında yol kesen PKK'lılar tarafından 21 Ocak 2013 tarihinde kaçırıldı. Burada bir PKK kampına götürülen korucu Ermağan, 15 Nisan 2013'te aynı bölgede serbest bırakıldı. Kuzey Irak'taki yetkililer tarafından ifadesi alınan korucu Ermağan, dün Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Burada polislere ifade veren Ermağan, yakınları tarafından buradan alınarak Ağaçdibi Köyü'ne getirildi.

Köyde ailesiyle kucaklaşan Ermağan duygulu anlar yaşadı. 9 ile 19 yaşları arasında 6 çocuğu olduğunu anlatan Ermağan, "Her şey geride kaldı. Ben en çok özürlü olan 13 yaşındaki oğlum Sarkan'ı merak ediyordum. Şimdi aileme kavuştum. Mutluyum. Umarım bu süreç hep böyle gider. Barış sürecine herkesin destek vermesini istiyorum. Çünkü bir daha kan akmasını istemiyoruz. Çok güzel bir ortam yakalanmış. Barışı herkes desteklesin" dedi.

Yakınları da Selim Ermağan'ın serbet kalmasından dolayı büyük mutluluk yaşarken, ziyarete gelenlere de yemek ikramında bulunuldu.
 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.