1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PKK kamplarına operasyon!

PKK kamplarına operasyon!

GENELKURMAY Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birlikler, sınır boyunda Irak topraklarında kış üslenmesi yapan PKK'ya yönelik sınır ötesine 'uçar birlik' harekatı gerçekleştirdi.

A+A-

Önceden belirlenen noktalarda 2 gün süren operasyonda görevini tamamlayan birlikler yurda döndü.

Terör örgütü PKK'nın, Kuzey Irak'taki Kandil'den sonra en büyük kampı olan Zap Kampı başta olmak üzere önceden belirlenen sınırdan 5- 10 kilometre Irak topraklarındaki hedeflere, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 2 tabur, nokta operasyonları gerçekleştirildi. TBMM'nin hükümete verdiği sınır ötesi harekat yetkisi kapsamında gerçekleştirilen harekat öncesi tüm istihbarat bilgileri değerlendirildi ve kapsamlı hazırlık yapıldı.

CASA UÇAKLARI VE HELİKOPTERLER KULLANILDI

Ankara'dan 2 Kasım günü, her biri 44 kişilik CASA nakliye uçaklarıyla Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na indirilen bordo bereliler, operasyon hazırlıklarının ardından helikopterlerle sınır ötesine gönderildi.

Irak topraklarında belirlenen hedeflere indirilen birlikler, Zap Kampı ile Kavaklı Kampı başta olmak üzere sınırımıza yakın bölgelerde kış üslenmesi yapılan terör yuvalarına yıldırım baskınlar yaptı.

UÇAKLAR BOMBALADI

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan F- 16 savaş uçakları, bordo berelilerin operasyonuna havadan destek verdi.

Uçar birlikler indirilmeden önce bombardımanla alan temizliği yapan savaş uçakları, operasyon sırasında da teröristlerin kaçış noktalarını ve PKK kamplarını ateş altına aldı.

Bordo berelilerin Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik nokta operasyonlarında görevini tamamlayan birlikler yine helikopterlerle bulundukları noktalardan alınıp emniyetli şekilde üslerine dönerken, bazı birlikler de nokta operasyonlarını bugün de yer yer sürdürdü.

Yetkililer, bordo berelilerin sınır ötesi 'uçar birlik' harekatının devam ettiğini belirterek, PKK'ya verdirilen zayiatla ilgili şimdilik bir açıklama yapmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.