1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pençe-Şimşek operasyon bölgesinden acı haber: 1 şehit, 1 yaralı

Pençe-Şimşek operasyon bölgesinden acı haber: 1 şehit, 1 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Şimşek operasyon bölgesinde bölücü terör örgütünün taciz ateşi sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını duyurdu.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek bölgesinde teröristlerce yapılan taciz atışında 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada "Pençe-Şimşek bölgesinde 12 Eylül 2021 tarihinde bir üs bölgemizden çıkan emniyet unsurumuza bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ŞEHİTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz ateşi sonrası Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem şehit oldu.

Şehit Erdem'in Konya'nın Akşehir ilçesi Adsız Mahallesindeki evine acı haber ilçe protokolü tarafından verildi. Ilgın kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Aytekin Yılmaz, Akşehir Garnizon Komutanı Akbay Tolga Yuvalı ve Akşehir Belediye Bakanı Salih Akkaya tarafından verilen şehit haberinin ardından yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Er Ömer Faruk Erdem'in babası Metin ve annesi Nesibe Erdem'in vefat ettiği, Şehit Erdem'in babaannesi Döndü Erdem ile yaşadığı ve Tuğba, Navruz, Sevgi ve Fadime isminde 4 kardeşinin bulunduğu öğrenildi. 1998 doğumlu olan Şehit Er Ömer Faruk Erdem'in 1 yıldır görev yaptığı ve ilk görev yerinin Şırnak Gülyazı olduğu bilgisine ulaşıldı. Şehidin 10 gün öncede Adsız'daki evine izne geldiği öğrenildi. Şehit haberi sonrasında vatandaşlar şehidin evinin önüne gelirken, Akşehir Belediyesi ekipleri tarafından da sokak ve şehidin evi bayraklarla donatıldı.

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bu arada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Şimşek bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem için başsağlığı mesajı paylaştı. MSB'nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda "Kahraman silah arkadaşımız, 12 Eylül 2021 tarihinden şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.