1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Palu ailesi davasında karar çıktı

Palu ailesi davasında karar çıktı

Türkiye'nin konuştuğu 'Palu Ailesi' davasının 6'ncı duruşmasında karar çıktı. Ailenin damadı Tuncer Ustael'e ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezası veren mahkeme, tutuklu 5 sanığı ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen cezalar verdi.

A+A-

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike Tanhal’ın (8) kaybolmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Palu Ailesi’nden 6 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında mahkeme kararını açıkladı.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Tuncer Ustael, eşi Emine Ustael ile Hava Palu, İsa Palu, Fatih Palu, Ayşe Palu ve avukatları katıldı. Sanık aile üyeleri, güvenlik önlemleri eşliğinde, adliye binasına, arka kapıdan alındı.

Son savunmasında cinayetle bir ilgisi olmadığını savunarak, “Ben hepsinden şikayetçiyim. Herkes Allah’ından bulsun, kimseye hakkımı helal etmiyorum” diyen ailenin damadı sanık Tuncer Ustael’i ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, diğer tutuklu 5 aile üyesine ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verdi.

meryem-tanhal-kizi-melike-kayip-resim-012.jpg
11 Yıl önce kaybolan Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike Tanhal (8).

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.