1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ozan Arif unutulmayan eserleri ile anıldı

Ozan Arif unutulmayan eserleri ile anıldı

Ozan Arif, vefatının birinci yılında Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında, sevilen şiir ve destanları ile anıldı...

A+A-

13 Şubat 2019 tarihinde vefat eden sanatçı Ozan Arif'i sevenleri yıl dönümünde unutmadı. İstanbul Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve sunuculuğunu Yusuf Öztürk'ün yaptığı anma programında, Ozan Arif'in eserleri seslendirildi. Program, Ozan Arif'in hayatını anlatan video gösterimi ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından Arif'in eserleri hep bir ağızdan söylendi. Anma programına Arif'in sevenleri yoğun ilgi gösterdi.

Daha önce Üskidar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılacağı açıklanan anma töreni, Üsküdar Belediyesinin salon tahsisini iptal etmesi üzerine Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezine alındı ve burada gerçekleşti.

"Arif gelecek olan nesillere de cevap veriyor"
Programda konuşan Ozan Arif'in yol arkadaşı Kazım Ayaydın, "Ozan Arif ülkücü hareketin yetiştirdiği ender sanatçılardan biridir. Ozan Arif yetişmiş olan her ülkücünün üzerinde emeği olan bir insandır. Bugün burada 1'nci yıl dönümünü kutluyoruz. Anma programlarımız Türkiye çapında devam edecek. Bizler de yaşadığımız müddetçe bunun vesilesi olacağız" dedi.

"Arif'in bilinmeyen türkülerini vatandaşlarımızla buluşturmayı amaçlıyorum"
Anma programının koordinatörlüğünü yürüten Oğuzhan Hasar da yaptığı konuşmada; "Çağımızın Dede Korkut'u Türk Dünya'sının büyük ozanı geçen sene 13 Şubat'ta kaybettiğimiz ülkücüler için miras niteliği taşıyan Ozan Arif'in 1'nci yıl dönümü dolayısıyla buradayız. 13 Şubat'ta mezarı başında bir anma programı düzenlenmişti oraya katıldık. Bugün de İstanbul'da Türk milliyetçileri ve ülkücüleri olarak Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüldaşlarımızla anma programı tertipledik" diye konuştu.

"Bugün Ozan Arif'e rahmet dilemekten bile imtina eden Mankurtlar dışarıda"
Anma programında Oran Arif'in şiirlerinden birini okumak üzere kürsüye çıkan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Ozan Arif benim için Mankurt olmakla Bozkurt olmak arasındaki bir çizgidir. Ozan Arif fikri hür vicdanı hür ve sorgulayan bir gençlik istemiştir. Bugün Ozan Arife rahmet dilemekten bile imtina eden Mankurtlar dışarıda, Bozkurtlar burada" dedi ve Ey Türk Genci hitabıyla başlayan Ozan Arif şiirini okudu.

Konuşmanın videosu için tıklayın

 

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç'den şiir
Ozan Arif'i anma programına katılan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı ve ortakses.com editörü Ömer Lütfi Özenç de büyük şairin "Ayşe Fatma Değil Beni Ağlatan" şiirini sahnede seslendirdi. 

İşte o anlar:

OĞUZHAN HASAR'DAN TEŞEKKÜR
"Düzenlediğimiz,Çağımızın Dede Korkut’u Ozan Arif’i anma programımıza aidiyet ve vefa şuuruyla katılan tüm gönüldaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.
Programımızın tertip komitesinde yer alan
Pertev Kasarci
Enver Çam
Yaşar Kara
Halit şimşek
Ayhan Aktoprak
Selçuk Çerkez
Onur Bal
Destekleriyle her zaman yanımızda olan,
Ali Çolak
Buğra Kavuncu 
Cevat Saraç
Hatice Kizmaz
Şahin Türker
Ricamızı kırmayarak sahneye çıkıp Ozanımızın türkü ve şiirlerini seslendiren,
Kazım Ayaydın
Ömer Lütfi Özenç
Mustafa Volkan
Fevzi Geylan
Binvar Kurbanoğlu
Uğur Tarhan 
Metin Bozkurt
Ülkücü Gazimiz Bünyamin Çiftçi
Programı sunan  Yusuf Öztürk
Kayseri'den gelen Ozanımızın kader ortağı Necip Dinçer
Anıt mezarı yapan Ahmet Vefik Alp 
Yer tahsisi konusunda büyük destek veren İbrahim Özkan
Ankara’dan gelerek gönülleri fetheden Ozan Yağız’a ve emeği geçen bütün gönüldaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.
Ozan Arif’e yakışır bir gece düzenlememizde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum..
Varolsunlar..."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.