1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Otizm hastası olduğu şüpheli!'

'Otizm hastası olduğu şüpheli!'

Dini değerleri aşağılaması suçlamasıyla 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın davasının 2. duruşması görüldü. Şikayetçi Ali Emre Bukağlı "Otizm hastası olup olmadığı araştırılsın" dedi

A+A-

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, yazdığı twitter mesajı nedeniyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü. İstanbul 19 Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fazıl Say katılmazken Say’ı avukatı Meltem Akyol temsil etti. Davanın şikayetçi tarafları Ali Emre Bukağılı, Orkun Şimşek ile avukatları duruşmada hazır bulundu.

“İNSANLAR AYNI SÖZLERİ KULLANSA CEZA VERİLİR"

Duruşmada söz alan Ali Emre Bukağılı'nın avukatı Ayfer Bayar, Say’ın twitter hesabının herkese açık ve arama motorlarına girildiğinde herkes tarafından ulaşılabilir nitelikte olduğunu belirterek, “Eylem, fiillerin ve sözlerin kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya elverişli olması yeterlidir. Kişilerin ünlü olması, suç işleme dokunulmazlığını gerektirmez. Sokaktaki insanlar aynı sözleri kullansa hakaret kabul edilir ve ceza verilir. Türk hukuk sistemi buna da izin vermemektedir. Sanığın sözleri incelendiğinde kaba küfür, hakaret içermektedir" dedi. Dosyanın bir suretini hukuki mütalaa alınması için ceza ve ceza muhakemesi hukuku ana bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Turhan’a verdiklerini ifade eden Bayar, hukuki mütalaanın dosyaya sunulması için süre talep etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.