1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Örgüt içi infazdır deyip olayı kapatmasınlar'

'Örgüt içi infazdır deyip olayı kapatmasınlar'

Selahattin Demirtaş, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile Paris'e giderken gazetecilerin sorularını cevapladı.

A+A-

PKK’nın Almanya sorumlusu Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in Paris’te öldürülmesin ardından Demirtaş ve Kışanak Fransa’ya gitti. Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla giden Demirtaş yolculuk öncesi açıklamalarda bulundu.

"AÇIKLAMALAR SON DERECE CİDDİYETSİZ"

Demirtaş, "Her şeyden önce çok vahşi bir katliam olduğu çok açık bir şekilde ortada. Türkiye’de Kürt sorunu ile ilgili yeni bir süreç başlatma girişimlerinin tartışmalarının bu kadar yoğun olduğu bir dönemde burada ki gelişmelerden bağımsız olduğu düşünülemez. Bu olayla ilgili olarak hükümetin konuya ilişkin ilk açıklamaları son derece ciddiyetsizdi. Bu olayın açığa çıkması sadece bizler açısından değil hükümet açısından da zorunluluk ve sorumluluk gereğidir. Şimdi Türkiye’deki güçlerin de zan altında olduğu dikkatlerin çekildiği bu olayda hükümetin yapması gerektiği şey olayın ilk dakikasında ‘örgüt içi infazdır' deyip olayı kapatmak değil. Fransa’dan resmi olarak bu olayın aydınlatılması için baskı oluşturmak ve girişimde bulunmaktır. Hükümetten beklediğimiz budur" diye konuştu.

"FAİLLER ORTAYA ÇIKMAZSA SÜRECİ ETKİLER"

Faillerin mutlaka ortaya çıkacağını söyleyen Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti:

Bu olayın öyle çok karanlık çok gizli saklı bir olay olamayacağını düşünmüyorum. Faillerin mutlaka açığa çıkacağını düşünüyorum. Çıkmaması halinde üstünün örtülmesi halinde sürece zarar verecek bir olaydır. Üç Kürt kadın siyasetçinin bu kadar aleni bir şekilde Paris’in en kalabalık bölgesinde vahşice katledilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz

BU İŞLER POPÜLİST ÇAĞRILARLA OLMAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bölücü terör örgütü ya silah bıraksın yada ülkeyi terk etsin" sözlerini değerlendiren Demirtaş, “ Bu işler böyle popülist çağrılarla tabana mesaj verme kaygılarıyla olmaz. Tamam, başbakan bu çağrıyı yaptı diye PKK bu akşam silah bırakıp Türkiye’yi terketmeyecekler. Bunu kendisi de biliyor. Biraz ciddi projelerle biraz ciddi tartışmalarla sürece yaklaşılsa daha katkı sunucu olur" diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.