1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Önce kalbini sonra böbreğini verdi

Önce kalbini sonra böbreğini verdi

Afyonkarahisar'da, kaçarak evlendiği doğuştan böbrek hastası eşine böbreğini bağışlayan Ramazan Avcı, karısının iyileşeceği günü bekliyor.

A+A-

 

Doğuştan böbrek yetmezliği olan Necla Avcı (26) ve Ramazan Avcı (29), 2008 yılında, Necla'nın ailesinin karşı çıkmasına rağmen kaçarak evlendi. 2 çocuk sahibi olan çift, Necla Avcı'nın üçüncü çocuğuna hamileliği sırasında rahatsızlığının ilerlemesi üzerine nakil ihtiyacının doğması üzerine çare aramaya başladı.
Yapılan tetkikler sonucunda böbrek nakli yapılması gereken eşine kendi böbreğini verme kararı alan Ramazan Avcı'nın isteği üzerine Necla Avcı'ya nakil gerçekleştirildi.


Necla Avcı, rahatsızlığını lise öğrencisiyken fark ettiklerini söyledi. Çocuk sahibi olduktan sonra hastalığının ilerlemeye başladığını anlatan Avcı, “Böbrek naklinin ardından kendimi iyi hissediyorum. Eşimden Allah razı olsun. Ev işlerini bile yapamıyorum ancak eşim her şeyime yetişiyor. Ona ne kadar teşekkür etsem az” dedi.


Ramazan Avcı da eşinin bir böbreğinin doğuştan çalışmadığını bildiği halde onunla evlenmekte tereddüt etmediğini söyledi.
Avcı, eşinin üçüncü hamileliği sırasında zor kararlar almak zorunda kaldıklarını, diyalize girdikten sonra eşinin çok kötü görünmesinden derin üzüntü duyduğunu söyledi.


Avcı, şöyle konuştu:
“Eşim diyaliz cihazına bağlandıktan sonra çok kötü görünüyordu. Halsiz ve bitkin bir haldeydi. Bu durum beni çok üzüyordu. Eşime böbreğimi verebileceğimi, artık diyalize girmesini istemediğimi doktorlara söyledim. Böbreğim uyum sağlayınca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 24 Temmuz 2012'de benden alındı ve eşime nakledildi. Nakilden sonra iki yıl uyum sürecini beklemek gerekiyor. 15 günde bir kontrole gidiyoruz. Eşimi çok seviyorum, bu yüzden böbreğimi verdim. Ben hasta olsam o da aynısını yapardı.”


Nakilden önce mermer fabrikalarında çalıştığını ifade eden Avcı, bir evin bodrum katında yaşamaya çalıştıklarını, şimdi iş aradığı halde bulamadığını ve görüştüğü kişilerden hep olumsuz yanıt aldığını dile getirdi.


Avcı, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, ailesinin her türlü ihtiyacını karşıladığını ancak geçimlerini kendisi sağlamak istediğinden bir işe yerleştirilmesi konusunda yardım beklediğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.