1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Oğlum bak git' davasında karar...

'Oğlum bak git' davasında karar...

Temizlik işçisi ile bir çocuk arasında "Oğlum bak git" diye başlayan ve sonrasında kavgaya dönüşerek mahkemeye taşınan olayın karar duruşması yapıldı

A+A-

 

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde temizlik işçisi ile bir çocuk arasında "Oğlum bak git" diye başlayan ve sonrasında kavgaya dönüşerek mahkemeye taşınan olayda, sanık temizlik işçisi Selçuk Kahraman’ın "740 lira adli para cezası" ile cezalandırılmasına, olayda kullanılan süpürgenin de Gölcük Belediyesi’ne iadesine karar verildi.

Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Selçuk Kahraman, avukatı Nuray Korkmaz, mağdur avukatı İbrahim Ulufer katılırken, müşteki Cesim K. ve oğlu Yasin K. (17) ise katılmadı. Mağdur avukatı Ulufer, sosyal inceleme raporuna diyecek sözü olmadığını söyledi. Sanık avukatı Korkmaz ise raporla ilgili takdir yetkisinin mahkemede olduğunu ifade etti.
Tanık Yiğit Ali B. beyanında, "Ben ve Ufuk olay tarihinde birlikteyken Yasin K. arkamızdan gelmekteydi. Yasin bize hitaben küfürler ediyordu. Sanık, mağdur Yasin’i küfür etmemesi konusunda uyardı" diye konuştu. Tanık Yavuz Selim A. ise olay günü parkta oturduğunu, sesler üzerine olay yerine gittiğini belirterek, "Bana video kaydı yapmamı söylediler, telefonuma kayıt yaptım. Yasin sanığa laf atıyordu. Bunun üzerine sanık Yasin K’ya vurdu" şeklinde konuştu.


Yasin K’nın avukatı Ulufer, tanık beyanlarında aleyhe olabilecek beyanları kabul etmediklerini söyledi. Sanık avukatı Korkmaz ise tanık beyanlarında aleyhe olabilecek beyanları kabul etmediklerini kaydetti. Tanıkların dinlenmesinin ardından sanık avukatı Korkmaz’ın mahkemeye sunduğu olayla ilgili cep telefonu görüntüleri izlendi.

 

'SUÇ İŞLEME KASTIM YOKTU'

Mağdur Yasin K’nın avukatı Ulufer, önceki beyanlarını aynen tekrar ettiklerini, eylemin gerçekleştiğini ifade ederek, sanık Kahraman’ın cezalandırılmasını istedi. Kahraman, savunmasında emanete kayıtlı süpürgenin Gölcük Belediyesi tarafından kendisine zimmetlenmiş olduğunu, süpürgenin belediyeye ait olduğunu söyledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.