1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Öcalan kardeşiyle görüşecek

Öcalan kardeşiyle görüşecek

İMRALI Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, bu sabah diğer mahkum yakınları ile İmralı'ya gitmek üzere Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi.

A+A-

Mehmet Öcalan İmdarı'ya aile görüşmesi yapmak için gittiğini söyledi.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, PKK'lı Cumali Karsu'nun ablası Pervin Oduncu, PKK'lı Şeyhmuz Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmaz bugün saat 08.10'da İmralı'ya deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, ziyaretin normal bir aile görüşmesi olduğunu söyledi. Öcalan bir başka soru üzerine, devam eden barış sürecine katkıda bulunabileceğini düşüdüklerini belirterek, "Konuşacak durumda değilim. Bu aile görüşünde orada ne konuşacağımızı bilemiyoruz. Burada asıl önemli olan milletvekillerinin ve eşbaşkanların gitmesi. Onların bu sürece daha çok katkı koyacağını düşünüyorum. Onların gitmesi gerektiği kanısındayım" dedi.

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınlarının kimlik kontrolleri ve üst aramalarından sonra İmralı'ya gitmeleri bekleniyor.

İMRALI'YA GİTTİLER

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile diğer mahkumların yakınları Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı'nda yapılan kimlik kontrollerinin ardından, saat 10.30'da KEG römorkuyla İmralı'ya gitmek üzere yola çıktılar. Mehmet Öcalan'ın yanında kıyafet getirdiği dikkat çekti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.