1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. O saldırganlar yakalandı!..

O saldırganlar yakalandı!..

Cilvegözü patlamasının 1'i Türk,4 ' ü Suriyeli zanlıları, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldı

A+A-

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen ve 4'ü Türk 14 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın şüphelileri olduğu ileri sürülen 1'i Türk, 4'ü Suriyeli toplam 5 şüpheli, çok gizli yürütülen bir operasyonun ardından Hatay'da yakalanıp Adana'da adliyeye sevk edildi.

İç savaş nedeniyle zor durumdaki Suriyelilere insani yardımların gönderildiği en önemli geçiş yerlerinden olan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, geçen 11 Şubat günü saat 14.37'de Suriye plakalı araç, patlatıldı. Patlamada Türk vatandaşları Hasan Dağ, Ali Sille, İbrahim Yalçınkaya ve Ahmet Taş ile 10 Suriyeli hayatını kaybetti. Olaydan sonra 3 kişi oldukları ve güvenlik kameralarından eşkalleri belirlenen belirtilen şüphelilerden 2'si Suriye'ye dönmüş, kırmızı kazaklı olduğu ileri sürülen 1 kişi de sınır kapısından taksiye binip uzaklaşmıştı.

5 KİŞİ SORGULANIYOR

Olayla ilgili Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çok yönlü soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası kayıtları, kırmızı kazaklı teröristi taksiyle Antakya yönüne götüren taksici ile görgü tanıklarının ifadesini tek tek değerlendiren polis, şüphelinin Türkiye'yi terk etme ihtimali üzerine de Yayladağı Gümrük Kapısı'nı da mercek altına aldı. Burada güverlik kamerası olmadığı için görevlileri, daha önce elde edilen güvenlik kamera kayıtları inceletilerek kayıp bombacı arandı.

8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polisin Hatay ve çevre ilçelerinde yaptığı çalışmada bazı şüphelilerin izine ulaşıldı. Geçtiğimiz gün kent merkezi ve bazı ilçelerde operasyon için düğmeye basıldı. Polis belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yaparak 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Bu kişiler MİT ve güvenlik birimlerince uzun süre sorgulanıp çeşitli bağlantıları da ortaya çıkarıldı.

3'Ü SERBEST BIRAKILDI

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorgulanan şüphelilerden 3'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 1'i Türk vatandaşı, 4'ü Suriyeli 5 kişi, ifadelerinin ardından bu sabah saatlerinde Cilvegözü'ndeki bombalı saldırının şüphelisi olarak Adana'daki Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. 

GÜLER: ORDU VE İSTİBAHATLA İRTİBATLI

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in açıklamasıyla yakalandıkları ortaya çıkan 5 şüpheli Adana'da Cumhuriyet Savcısı tarafından olayla ilgili sorgulanıyor. Bakan Güler'in Suriye istihbaratı ve ordusu yetkilileri ile ilişkilerinin tespit edildiğini açıkladığı şüpheliler için Adana Adliyesi'nin çevresinde geniş güvenlik önlemi de alındı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.