1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nuhoğlu; "Vakıflar Logosunun değiştirilmesi Vakıf kültürümüze uygun mu?"

Nuhoğlu; "Vakıflar Logosunun değiştirilmesi Vakıf kültürümüze uygun mu?"

İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu Vakıflar Genel Müdürlüğünün logosunun değiştirilmesi hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM'ye soru önergesi verdi.

A+A-

İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nun Vakıflar Genel Müdürlüğünün logosunun değiştirilmesi ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM'ye verdiği soru önergesi aynen şöyle;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.16/09/2021

 

                                                                                                        Hayrettin NUHOĞLU

                                                                                                          İstanbul Milletvekili

 

Vakıflar Genel Müdürlüğünün yeni amblemi 15 Eylül 2021 tarihinde Ankara Kalesi’nde düzenlenen tanıtım töreniyle kamuoyu ile paylaşılmıştır.  Değiştirilmekte olan Vakıflar Genel Müdürlüğü logosunda yer alan öğelerin her birinin ayrı bir anlamı bulunmaktadır. Logodaki kitap şeklindeki  Türk Bayrağı; büyük bir vakıf medeniyeti kurmuş Türk Milletini, kitap figürü; ilim, irfan ve eğitimi,  1048 tarihi; Horosan’da kurulan ilk Türk Vakfının tarihini, cami figürü; Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze kadar vakıflar tarafından yaptırılmış cami, imaret gibi vakıf eserlerini, fabrika figürü; vakıflar tarafından kurulmuş fabrikaları, v harfine benzetilmiş kalp; hem vakıfları hem de hayırda sevgiyi anlatırken logonun en altında yer alan zeytin dalları ise bir yandan  barışı simgelerken diğer yandan vakıflar bünyesinde işletilen zeytin bahçelerini ifade etmektedir.  Eskisine kıyasla tanıtımı yapılan yeni logonun ne anlam ifade ettiği tam olarak anlaşılamamaktadır.

Bu açıklama çerçevesinde;

 

  1. Vakıflar Genel Müdürlüğünün ambleminin değiştirilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur? Yeni tasarlanan logo ne anlam ifade etmektedir?
  2. Söz konusu yeni amblemin tasarım işi ile ilgili ihaleye çıkılmış mıdır? Tasarım için Genel Müdürlük veya iştiraklerden ne kadar ödeme yapılmıştır?
  3. 25 Bölge Müdürlüğüne ve on binlerce taşınmaza sahip Vakıflar Genel Müdürlüğünün tüm taşınmazları ve idari binalarındaki tabelaların yeni logo tasarımı nedeniyle değişimi ne kadara mal olacak ve hangi bütçeden karşılanacaktır?
  4. 1000 yıldır kültürümüze uygun olarak hayır işlerinde kullanılmak üzere hayırseverler tarafından yapılan bağışlar yoluyla elde edilen gelirlerin, Vakıflar Genel Müdürlüğünce gereksiz yere bu şekilde israf edilmesi vakıf kültürümüzün ruhuna uygun mudur?
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.