1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Nuhoğlu; Pakistanlı çete hakkında İçişleri Bakanına soru sordu

Nuhoğlu; Pakistanlı çete hakkında İçişleri Bakanına soru sordu

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu; Taksim meydanından Pakistanlılar tarafından kaçırılan Nepalli turistler hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanmak üzere TBMM'ne soru önergesi verdi

A+A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu; Taksim'de meydanından Pakistanlı çete tarafından kaçırılan Nepalli turistler ve ülkemize kanunsuz yollarla giren yabancıların karıştıkları suçların nitelikleri hakkında  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanmak üzere TBMM'ye verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı. 

"Geçen ay sonu basında yer alan haberlere göre İstanbul’un orta yerinde Taksim Meydanı’nda Nepalli 4 turistin, 6 kişilik Pakistanlı bir çete tarafından fidye için kaçırılarak, Eyüp Sultan’da bir dairede rehin tutulduğu ve 3 gün boyunca işkenceye maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. Çete üyelerinin turistlerin ailelerine ulaşarak 10 bin Euro fidye istemelerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarla yürütülen operasyon sonucu çete üyeleri yakalanmıştır. Yapılan operasyona ilişkin görüntülerle rehinelerin kurtarıldığı ve evde yapılan aramada silah ve satırların ele geçirildiği kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Bu bilgilere dayanarak;

- İstanbul’un en merkezi yerinde yüzlerce kamera ve polisin görev aldığı Taksim Meydanı’nda turistlerin kaçırılması kamu güvenliği açısından bir zafiyet oluşturmakta mıdır?

- İçişleri Bakanlığı benzer olayları takip etme imkanına sahip midir? Sahip ise kaçırılma olayı neden başlangıçta engellenememiştir?

- Çete üyelerinin emniyet kayıtlarına göre ülkemize giriş tarihleri nedir? Bakanlığınız tarafından bu kişilere verilmiş herhangi bir oturma veya çalışma izni var mıdır?

- İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre ülkemize kaçak yollarla giren kişilerin sayısı ve ülkelere göre dağılımı nedir? Bu kişilerden suça karışmış olanların kayıtlara göre suç nitelikleri ve sayıları nedir?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.