1. HABERLER

  2. Müziğin devleri buluştu

Müziğin devleri buluştu

Türk popunun kraliçesi Sezen Aksu, piyanist Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian İstanbul Kongre Merkezi’nde aynı sahneyi paylaştı. ‘Sarı Gelin’i hem Ermenice hem de Türkçe seslendiren Aksu, dinleyenleri mest etti.

A+A-

 

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri’, Türk ve dünya müziğinin ünlü isimlerini bir araya getirdi. İlki önceki akşam İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde Sezen Aksu, piyanist besteci Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian ilk kez aynı sahneyi paylaştı. Piyano ve ud eşliğinde sevilen şarkılarını seslendiren Aksu, projenin baştan beri kendisini oldukça heyecanlandırdığını söyledi. Aksu, “Evde müzisyen arkadaşlarımla birlikte kendi kendimize şarkı söylediğimiz anlar en hakiki müziği yaptığımız anlar. Bu yüzden bu proje beni hem heyecanlandırdı hem de korkuttu. Çünkü evdeki gibi sahici olabilir miyiz diye... Böyle az enstrümanla şarkı dinlemek daha farklı ve zor bir iştir. İnşallah altından kalkarız” diye konuştu.

Korumaya ihtiyacım yok!

Sezen Aksu, ‘Sarışınım’, ‘Vazgeçtim’ ve ‘Farkındayım’ gibi şarkılarının yanı sıra Ahmet Kaya’nın müziğini Ara Dinkjian ile birlikte yaptığı ve seslendirdiği ‘Ağladıkça’ eserini de söyledi. ‘Sarı Gelin’i Türkçe ve Ermenice seslendiren Aksu dinleyicileri mest etti. “Özel hayatımda korumaya ihtiyacım yok” diyen Aksu’nun yakın koruması ile diyaloğu da geceye damgasını vurdu. Konseri AB Bakanı Egemen Bağış, Nükhet Duru ve Gökçe Bahadır gibi ünlü isimler  izledi. Üç dev isim, bu akşam Vaye İletişim organizasyonu ile Ankara’da Congresium’da müzik severler ile buluşacak.

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.