1. HABERLER

  2. Müslüm Gürses'in durumu ağırlaştı

Müslüm Gürses'in durumu ağırlaştı

Müslüm Gürses'in doktorundan son dakika açıklaması geldi: Müslüm Gürses'in beyin ölümü gerçekleşmiş değil, kol ve ayağını oynatıyor

A+A-

 

Dört aydır Memorial Hastanesi'nde tedavisi süren sanatçı Müslüm Gürses’ten kötü haber var. Yoğun bakımda bulunan sanatçı Gürses’in sağlık durumunun bu sabah saatlerinde ağırlaştığı öğrenildi.

>> BIYIKLARI EŞİNE EMANET

Müslüm Gürses’in doktoru Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, yaptığı açıklamada, sanatçının durumun iyi olmadığını söyledi.

DOKTORU: HAYATTA AMA KAYBEDEBİLİRİZ 

Basın mensuplarına açıklama yapan Deniz Şener, sanatçının durumunun iyi olmadığını söyledi. Şener, “Makine desteğiyle hayatını sürdürmekte. Genel durumu iyi değil, kaybedebiliriz. Beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Genel durum itibariyle geçen süreci de düşünürsek, durumunun iyi olmadığını, özellikle son günlerde, iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek'' diye konuştu.

.

KOL VE AYAĞINI OYNATIYOR

Sanatçının tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü belirten Şener, ''Akciğer makinesiyle solunum desteği yapıyoruz. Kanını oksijenlendirerek, bu özel bir makine, onun sayesinde akciğerlerin görevini makineyle sürdürüyoruz. Kolunu, bacağını oynatıyor, ancak bilinci yerinde değil. Solunum desteğini sürdürüyoruz. Tedavisi yoğun bakım şartlarında devam etmekte'' dedi. Beyin ölümünün gerçekleşmediğini vurgulayan Şener, "Genel durumunun kötü olması, kötüye gidiyor olması nedeniyle böyle bir algılama, değerlendirme yapılmış olabilir'' şeklinde konuştu.

'MAALESEF İYİLEŞME SAĞLAYAMADIK' 

Tedavi sürecinde pek çok komplikasyonla uğraştıklarını hatırlatan Şener, şu ifadeleri kullandı: ''Böbrek yetersizliği, karaciğer yetersizliği, akciğerlerindeki sorunlar, uzun sürecin getirdiği enfeksiyonlar, vücut direnci nedeniyle uygulanan tedaviye rağmen bir problemi çözdük, bir başkası çıktı. Tıbbi tedavi ve teknik imkan olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Ama tedaviler ve uyguladığınız yöntemler, kişinin direnci ve vücudun verdiği cevapla da ilişkili. Maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık.”

.

EŞİ HASTANEDE 

Bu arada, Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur ile bazı sanatçı dostları da hastaneye geldi. Nur, hastaneye girerken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.