1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mürşitpınar'da alarm

Mürşitpınar'da alarm

Camiden ve askeri araçlardan 'Köyü boşaltın' anonsları yapıldı.

A+A-

SURİYE’deki çatışmaların Türkiye sınırına dayanmasının ardından Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin Mürşitpınar Köyü’nde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Camiden ve askeri araçlardan 'Köyü boşaltın' anonsları yapıldı.

Suriye’nin Halep kentine bağlı Ayn El Arap bölgesinde muhaliflerle Esad’a bağlı askerlerin çatışma hazırlığında olduğu yönündeki bilgiler, Suruç'un Mürşitpınar Köyü'nde korkuya ve tedirginliğe yol açtı.

Yetkililerin de bu yönde bilgiler almasının ardından Mürşitpınar ile sınır hattına yakın evlerin boşaltılmasına karar verildi. Köy camisinden ve askeri araçlardan uyarı anonsları yapılmaya başlandı. Köylüler, anonslarların ardından köyü boşaltıp daha iç kesimdeki yakınlarının yanına gitmek için hazırlık yapmaya başladı.

SINIRDAKİ 3 KÖY BOŞALTILIYOR

Suriye'deki çatışmaların Türkiye sınırına dayanmasının ardından Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde sınır bölgesindeki üç köyde, cami ve askeri araçlardan anonslar yapılarak, vatandaşlardan köyleri boşaltılmaları istendi.

Suruç İlçesi'ne bağlı, 50 haneli Mürşitpınar, Günebakan ve Kendirci köylerinde vatandaşlar anonsların ardından köyleri boşaltmaya başladı. Köylüler, Şanlıurfa merkez ve Suruç'taki akrabalarının yanlarına gitmek üzere yola çıktı.

Öte yandan bölgede çok sayıda zırhlı araç konuşlandırılırken, sınıra da iş makinalarıyla mevziler kazılmaya başlandı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.