1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mursi'nin sarayına kuşatma

Mursi'nin sarayına kuşatma

Mısır'ın başkenti Kahire'deki dün gün boyu süren gösteriler akşam saatlerinde Tahrir Meydanı'ndan Başkanlık Sarayı'nın önüne taşındı. Yaklaşık 100 bin kişi olduğu tahmin edilen göstericiler, Başkanlık Sarayı'nın olduğu alanda toplanarak, Cumhurbaşkanı Muh

A+A-

 

Polis, asker ve başkanlık korumaları, sarayın etrafını dikenli tellerle ve barikatlarla çevirerek, göstericilerin girmesine izin vermedi. Ancak kalabalığın giderek artması üzerine asker de geri çekilerek, barikatların göstericiler tarafından açılmasına izin verdi. Bu sırada, bazı göstericiler, askerlerin etrafını sararak sevgi gösterisinde bulundu. Bazıları da tankların üzerine çıkarak slogan attı.

Barikatların açılmasıyla birlikte kalabalık da Başkanlık Sarayı'nın kapısına kadar ulaştı. Saray kapısında da Mursi aleyhine sloganlar atıldı ve cumhurbaşkanının istifası istedi. Ortamda tansiyonun giderek yükselmesine rağmen, hem güvenlik görevlilerinin hem de göstericilerin herhangi bir çatışma ya da olaya mahal vermemek için çok temkinli hareket etmesi dikkat çekti.

Protestolar sırasında Mursi'nin Başkanlık Sarayı'nda bulunmadığı ifade edildi. Mursi, cumhurbaşkanının hem resmi konutu hem de çalışma ofisinin bulunduğu Saray'a henüz taşınmış değil. Mursi, cumhurbaşkanı olmadan önce yaşadığı evde kalmayı sürdürüyor.

Akşamki gösterilerin ardından bugün Kahire sokaklarında sessizlik hakim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.