1. HABERLER

  2. 'Mükemmellik Ödülü' Erden Kıral'ın

'Mükemmellik Ödülü' Erden Kıral'ın

Boston Türk Film Festivali, "Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü"nün bu yılki sahibi Erden Kıral oldu. Yönetmene ödülü, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde düzenlenen törenle verildi

A+A-

Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede önce Erden Kıral’ın son filmi "Yük"ün uluslararası ilk gösterimi yapıldı. Seyircilerin beğenisini kazanan filmden sonra usta yönetmen seyircilerle bir de söyleşi yaptı.

Gösterimden sonra ünlü yönetmen Erden Kıral’a Türk sinemasına katkılarından dolayı, "Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü" verildi. Erden Kıral konuşmasında, ödüle layık görülmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu, meslek hayatında aldığı en önemli ödüllerden biri olduğunu, son filmi "Yük"ün uluslararası ilk gösterimini Boston’da yapmaktan da ayrıca gurur duyduğunu ifade etti.

Sinemacıların da tıpkı maden isçileri gibi gerçeği bulmak için sürekli kazdıklarını ve derinlere indiklerini belirten Kıral, sinema hayatı boyunca filmlerinde ahlak anlayışını sorgulayan ve seyirciyi de bunu düşünmeye sevkeden filmler yapmayı hedeflediğini söyledi. Ödül töreninde konuşan Festival Direktörü Erkut Gömülü de Türk yönetmenlerin başarılarının çağdaş Türkiye’nin ve sinemasının tanıtımına çok önemli katkılarda bulunduğunu kaydetti. Gömülü, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Boston Türk Film Festivali ile çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini Amerikalı sinemaseverlere tanıtmaktan ve paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını da ifade etti. 2007 yılından beri Boston Türk Film Festivali tarafından her yıl bir yönetmene Türk sinemasına olan katkılarından dolayı verilen ödülün geçmiş yıllardaki sahipleri Zeki Demirkubuz, Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Derviş Zaim ve Tayfun Pirselimoğlu olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.