1. HABERLER

  2. Muhteşem Yüzyıl'ı seslendirenler tutuklandı!

Muhteşem Yüzyıl'ı seslendirenler tutuklandı!

İngiltere'den Farsça yayın yapan bir televizyon kanalında yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde aralarında Kanuni Sultan Süleyman'ı da seslendiren bir grup dublaj sanatçısı tutuklandı.

A+A-

İran medyası, uydu üzerinden Farsça dublajlı olarak yayınlanan dizinin İran'daki seslendirme sanatçılarından bazılarının tutuklandığını bildirdi. Bu sanatçıların neden alıkonulduğu hakkında bilgi verilmezken mahkemeye çıkarılan bu kişilerin tutuklandığı belirtildi. Tutuklananlar arasında Sultan Süleyman'ı seslendiren kişinin de bulunduğu kaydedildi. Bu gelişme üzerine dizinin Farsça altyazılı orijinal Türkçe dilinde yayınlanması bekleniyor.

'Sultan'ın Haremi' adıyla İngiltere merkezli 'GEM Classic TV'den Farsça dublajlı olarak yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi, son dönemde Türkiye'nin yanı sıra İran'da da geniş tartışma konusu olmuştu. İran medyasındaki yapılan değerlendirmelerin çoğunda dizi eleştiriliyor. Fars haber ajansı konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede dizide İranlılar'ın aşağılandığı yorumuna yer vermişti

ORTAKSES'İ FACEBOOK'TA BEĞENİN *

ORTAKSES'İ
TWITTER'DAN İZLEYİN *

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.