1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Muhteremleri seçim dönemi verdikleri sözleri yerine getirmeye davet ediyorum

Muhteremleri seçim dönemi verdikleri sözleri yerine getirmeye davet ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı, Demokrat Parti Genel Merkez binasında ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası ortak basın açıklamasında bulundu.

A+A-

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yaptığı açıklamalarda öne çıkan satır başları şöyle;

"İSTİŞARE KÜLTÜRÜNÜN TEKRAR TAHKİM EDİLMESİ HAYATİ ÖNEME HAİZ"

"Bizim, ‘İyileştirilmiş Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ önerimizi, Sayın Başkan Gültekin Uysal ve ekip arkadaşlarıyla paylaştık. Kendilerine bilgiler verdik aynı zamanda da Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartlar üzerine istişarelerde bulunduk. Türkiye'nin uzunca bir zamandır istişare kültürünü kaybettiğini biliyoruz. Bu istişare kültünün tekrar tahkim edilmesinin hayati bir öneme haiz olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede Türkiye'ye dair karşılıklı görüşlerimizi ifade ettik, kendilerine misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum."dpa.jpg

"DEVLET CİDDİYETİNİ ORTADAN KALDIRIRSANIZ DEVLET KRİZİ DOĞAR"

“Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, inşallah Peygamber efendimize komşu olurlar. Netice itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nin her dönemde PKK ve sonrasında oluşan YPG ile ilişkileri malum. Burada gözden geçirmenin ötesinde ülkemizi yöneten iktidar partisinin ABD ile onun başkanlarıyla gidip orada oval ofiste başka yerlerde aldığı tutumla iç politikada ortaya koyduğu bir söylemin birbiriyle çelişmesi problemi var. Başından bu yana söylediğimiz şey şu; ABD'nin bu yaptığı yanlıştır, yanlış dedikten sonra gereğinin yapılmasıdır. İncirlik kapatılabilir, geçmişte bunun örnekleri oldu. Bizim askerimizin başına çuval geçirildi, Erdoğan, "Nota verecek misiniz?" sorusuna "müzik notası mı bu ne ciddiyetsizlik" dedi. Askerinizin başına çuval geçirilmiş, 4 Temmuz kutlamaları olduğu için 2 gün kimseye ulaşılamamış, bu ülkenin yöneticisi "ne yapıyorsunuz siz, bu ne ciddiyetsizlik müzik notası mı" demiş. Devlet ciddiyetini siz ortadan kaldırırsanız devlet krizi doğar, devlet krizi nedir? Bu ucube sistemin getirdiği, Erdoğan'ın bu ülkeyi şahsım ülkesi haline getirmiş olması. Erdoğan'ın şahsına bir ok atılmışsa problem büyük ama Türkiye'nin kurumsal yapısına bir ok atılmışsa o kadar da önemli değil müzik notası mı diyebilirsiniz. Herkesi bu noktada ciddiyete davet ediyorum".dpp.jpg

"ECEL NE BİR NEFES EVVEL, NE BİR NEFES SONRADIR"

“Sayın Koray Aydın'ın ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını da takip ettim. Bu tür duyumlar ve bilgiler elbette gelir. Benim inandığım bir şey var "Ecel ne bir nefes evvel, ne bir nefes sonradır". Sayın Aydın bunu çok fazla gündemde tutmamak gerekiyor diyor, ben kendisine katılıyorum.”

"SEÇİM KARARI ALSINLAR CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK ÖĞRENSİNLER"

“Millet İttifakı'nın 24 Haziran bileşenleri başka, 31 Mart bileşenleri başka, ayrıca yeni kurulan partiler var onların parlamenter sisteme geçiş ile ilgili talepleri var, aynı fikirdeyiz ama Millet İttifakı'nın içerisinde yer alma konusunda henüz masada oturulmuş konuşulmuş değil. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, nasıl bir prensip içerisinde olacağına dair bir konuşma yapmadık. Bu cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu Cumhur İttifakı bileşenlerinin derdi, başından bu yana söylediğim bir şey var. Millet İttifakı'nın göstereceği aday 13. Cumhurbaşkanı olacak Cumhur İttifakı'nın bileşenlerine önerim; seçim kararını alsınlar Cumhurbaşkanı'nın kim olacağını öğrensinler.”

"MUHTEREMLERİ SEÇİM DÖNEMİ VERDİKLERİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM"

“24 Haziran’a giderken 3600 ek göstergeyi kendisi seçim zamanı söylemişti. 3600 ek göstergeyi polis memurları üzerinden ilk seslendiren benim. Polis arkadaşlarımızdan gelen bilgiler vardı. Kendisi imamlara, sağlık görevlilerini, emniyet mensuplarını katarak genişletti 3600 ek gösterge konusunu, biz de bu söze destek verdik. Şimdi sözümden caydım diyor. Erdoğan önce seçim zamanı verdiği sözü yerine getirmeli. Seçim dönemi Bahçeli'nin de verdiği bir söz var, o da EYT'liler, önce bu arkadaşlar seçim dönemi vatandaşa verdiği sözleri yerine getirmeli. Muhalefet ne yapıyor? Muhalefet, kaşının altında gözün var, gözünün üstünde kaşın var modelinden değil seçmenin velinimet haline getirileceği ve seçmenin gerçek derdinin üzerinden proje üreten hizmet üreten rekabet eden bir noktaya getirdik çok şükür Allah'a. Muhteremleri verdikleri sözleri yerine getirmeye davet ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.