1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. MHP'li Türkkan'dan ilginç sözler

MHP'li Türkkan'dan ilginç sözler

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde erlere yönelik "angaryalara" savaş açtı

A+A-

"Tek oğlum var. Askere gönderdiğimde general eşinin bavulunu taşımasını istemem" diyen Türkkan, erlere yönelik angaryaların kaldırılması için yasa teklifi hazırlıyor.

Türkkan, hazırladığı yasa teklifinin askerlerin vatan savunması dışındaki işlerde çalıştırılmasının engellenmesini amaçladığını belirterek, "angarya Anayasa'da yasaklanmıştır. Askerde de yasak olmalıdır. Bunu sağlamaya çalışacağım" dedi.

Türkkan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "erlerin vatan hizmetinde değil, manasız işlerde kullanılmasına karşılım. Bavul taşımak, tuvalet temizlemek, çamaşır yıkamak vatan hizmeti değildir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu tip ihtiyaçlarını karşılamak için ya "dışardan hizmet satın alması" ya da "sadece bu ihtiyaçlar için, maaşını vererek sivil memur çalıştırması gerektiğini" vurgulayan Türkkan, " Orduda ütücü, kuaför, şoför aşçı, temizlikçi gibi hizmetler, neden vatan hizmeti sayılır anlamıyorum" ifadesini kullandı.

Türkkan, aynı konuyu Facebook sayfasında da gündeme getirerek, şöyle yazdı:
"Ben oğlumu general eşinin bavulunu taşısın diye askere göndermem. Havalimanında görüyorum generalin eşi hanımefendi iniyor, iki mehmetçik de bavulunu taşıyor. Bu ne? Vatan hizmeti mi?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.