1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. METİN ŞENTÜRK DÜNYA ENGELLİLER BİRLİĞİ BAŞKANI

METİN ŞENTÜRK DÜNYA ENGELLİLER BİRLİĞİ BAŞKANI

26 KASIM’da merkezi İstanbul olmak üzere kurulan Dünya Engelliler Birliği başkanlığına görme engelli şarkıcı Metin Şentürk getirildi

A+A-

26 KASIM’da merkezi İstanbul olmak üzere kurulan Dünya Engelliler Birliği başkanlığına görme engelli şarkıcı Metin Şentürk getirildi. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 65 ülkeden 120 çatı kuruluşun katılımıyla oluşturulan Dünya Engelliler Birliği (DEB), Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ni esas alıyor. DEB’in yönetim kurulunda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 15 üye ülkeden temsilci bulunuyor.

Başkanlığına getirilen Metin Şentürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, çalışmalarına desteklerini esirgemeyen aralarında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların da bulunduğu herkese şükranlarını sunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük düşüneceğiz. Hayallerimizi hedeflerimiz haline getirip insanlık adına büyük projeler başarmaya devam edeceğiz. Adalete, kardeşliğe ve sevgiye inanarak 2 yıldır üzerinde çalıştığımız Dünya Engelliler Birliği’nin tüm insanlığa büyük yararlar sağlayacağına inanıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.