1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener'den hükümete 'Corona' çağrısı

Meral Akşener'den hükümete 'Corona' çağrısı

İYİ Parti lideri Akşener, corona virüsü salgınına ilişkin açıklama ve uyarılarda bulundu. Akşener, "Destek programında vatandaşa doğrudan bir destek sağlayın. Hazine sıfır faizli bonoları hanenin büyüklüğüne göre dağıtılsın. Aile bu bonoyu ihtiyacına göre

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, corona virüsü tedbirleri nedeniyle basın açıklamasını ofisinden düzenlediği canlı yayın ile gerçekleştirdi.

Akşener, yeni tip corona virüsün ekonomiyi etkilediğini belirterek, “Uykusu kaçması gereken vatandaş değil devleti yönetenlerdir” dedi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı tedbir paketinin yetersiz olduğunu belirterek, “Vatandaşların faturalarını, öğrencilerin geri ödemeleri kredilerini erteleyin; destek paketini arttırın” önerilerinde bulundu.

Akşener açıklamasında şunları kaydetti:

"Dünyanın karşı karşıya olduğu Covid-19 salgını, ülkemiz için de ciddi bir sağlık tehdidi haline gelmiş bulunuyor. Milletçe el ele verip, büyük bir özenle uzmanların uyarılarına uyacak, gerekli önlemleri alıp bu belayı da Allah'ın izniyle atlatacağız. Ancak; Corona virüsünün ülkemize gecikmeli olarak girmiş olması, bu sorunu hasarsız atlatacağımız anlamına maalesef gelmiyor. Önlemlerimizi almak, ilerleyen aşamalarda gerekecek adımları da zamanında ve yeterli şekilde atabilmek, salgınla mücadelede en önemli silahımız.

Sayın Sağlık Bakanı’nın iyi niyeti ve gayretleri, karşı karşıya olduğumuz riskleri maalesef ortadan kaldırmıyor. Kendisinin düzenli bilgilendirmelerini saymazsak, önlemler konusunda aksamaların yaşandığını görüyoruz.

Geliyorum’ diyen bir sağlık tehdidine rağmen, 22 bin vatandaşımızın Umre'ye gidişine izin veren, dönüşte ise, vatandaşlarımızı gece yarısı boşaltılan öğrenci yurtlarına dolduran bir kriz yönetiminin, bizzat kendisi bir krizdir.

Kameralar önündeki toplantılar güzel, büyük büyük sözlerle güven vermeye çalışmak güzel, ancak bir süre sonra kaçınılmaz tabloyla karşılaştığımızda, yaşanabilecekleri tahmin etmek hiç de zor değil. Bizim işaret ettiğimiz nokta, işte budur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.