1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener: Milletimiz iktidarın kulaklarını çekti!

Meral Akşener: Milletimiz iktidarın kulaklarını çekti!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın devam edip etmeyeceği ile ilgili olarak, "Bunu doğru okuyanlar geleceği doğru okuyacaklardır" dedi.

A+A-

Akşener’in konuşmasından önemli satır başları:

SU AÇIKLAMASI
Akşener rahatsızlığı ile ilgili olarak, “En son su olabilir dendi, ben de hastaneden çıkarken su kullanırken dikkatli olun dedim. Mansur Bey’e teşekkür ediyorum buradan. Baktırdı, şebeke suyuyla alakasının bulunmadığını söyledi. Aynı zamanda Sağlık Bakanımız da bir açıklama yaptı bu salgının su ile alakasının olmadığını söyledi, kendisine teşekkür ediyorum. Su ile alakalı olmadığını söyledi.” diye konuştu.

NOBEL ÖDÜLÜNÜ ALIR
Akşener hükümetin ekonomi yönetimini ve son açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirirken şunları söyledi:

“İnsanların mutfak giderlerine harcadıkları para arttı. Dolayısıyla ev alayım araba alayım diye bir durumu yok insanların. İşsizlik arttı, yatırım yok. Ara mal ithalatına baktığınızda dışa bağlı bir sistem.  9.6 enflasyon doğru ise enflasyonu düşürdüğünüz zaman yatırımınız yok. Bütün bunlara baktığınızda bu üç ayda bir açıklanan ekonomik programların işe yaramadığı görülüyor. Eğer bu hedefleri gerçekleşirse Nobel ekonomi ödülünü alırsınız.

VARLIK FONU YANDAŞ İŞ ADAMININ ARSASINI ALDI
Varlık fonu 1.5 milyar TL’ye bir yandaş iş adamının arsasını aldı. Varlık fonu bizlerin bizlerin. Bu bakış açısı ile ekonomi düzelir mi düzelmez. Patronları suçlayarak fırça atarak ekonomi düzelseydi iyi olurdu, ama düzelmiyor.

MİLLETİMİZ KULAKLARINI ÇEKTİ
31 Mart’a giderken seçmene velinimet olmak istiyorsanız kulaklarını çekin dedim ve milletimiz kulaklarını çekti. İstanbul’da tekrarlanan seçimde adeta morartı, hatta küçük kısmını koparttı.

KAHKAHALARLA GÜLDÜ
Akşener CHP ve İYİ Partili ekonomistlerin IMF ile görüştüklerine ilişkin ortaya çıkan tartışmaların ele alındığı bir haberi değerlendirdiği bölümde sözlerine kahkahalarla başlayarak şunları söyledi:

“Tam bir yavuz hırsız durumu bu. Sayın Durmuş Yılmaz herkesin bildiği bir ekonomisttir. Kesinlikle IMF’yle bir görüşmeleri var demektir. Biz IMF’yle el sıkışmasını doğru bulmuyoruz. Sayın Durmuş, Türkiye ile ilgili gelen her türlü yatırımcıya Türkiye’yi koruyan fikirler verir. Tekrar söylüyorum ‘Abdullah Öcalan ile bunlar görüşüyor’ demiştim, sonra Abdullah Öcalan’ın mektubu okundu. TRT’de Osman Öcalan’ın mülakatı yayınladı. O zaman küçük ortak Öcalan’ın bu mektuba dikkat edilmesini ilan etti. Muhtemelen IMF ile bunlar el altından bir çalışma götürüyorlar. El sıkışırlarsa CHP ve İYİ Parti için onlar sebep oldu biz de görüştük derler. Bu IMF madem ki şeytan bir örgüt neden hemen çıkmıyorlar biz onlara para ödüyoruz çıksınlar.”

Erdoğan ile resepsiyonda verdiği fotoğrafla ilgili Akşener, “Misafir ile ev sahibi arasında konuşma.” dedi.

MİLLET İTTİFAKI ÇATIRDIYOR MU
Meral Akşener son günlerde tartışılan ‘Millet İttifakı çatırdıyor mu’ iddialarıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini Türkiye taşıyamıyor. Ya parlamenter sisteme geri dönülmeli, Sayın Erdoğan’a yazık oluyor binlerce imzalayacağı evrak vardır. Biz referandumda bütün arkadaşlarımla 'Türk milleti hayır diyor' diye bir platform kurmuştuk. Gittim her yerde anlattım 'Milletvekilinin kıymeti kalmayacak. Tamamen bir oligarşi doğacak' dedim. Bunu taşıyamıyor, Sayın Erdoğan’ın zorunda kalıp imzaladığı binlerce belge var. Bunun değiştirilmesi lazım. Sayın Erdoğan’ın hepimizin cumhurbaşkanı olması için bir adım  atılacaksa bu sistem değiştirilmeli.

ERKEN SEÇİM İÇİN ÖZEL BİR BEKLENTİM YOK
Erken seçim için özel bir beklentim yok.  2023’e getirmeye çalışacaktır. Ama başaramayacak. 24 Haziran’da ittifak dışı seçime girmek istedik. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’ndan destek istedim sonuçta Millet İttifakı kuruldu. Bizimkisi gerçekten bir seçim işbirliği idi. Bizimkisi rasyonel bir işbirliği. Cumhur İttifakı ise inanılmaz bir kimyasal reaksiyonla birbirine bağlı, duygusal tek bir partiymiş gibi bir koalisyon ittifakı. TC’nin kaldırılması Andımız’ın okutulması gibi konularda MHP çok sert çıkışlar yapmıştı, bu ittifak sebebi ile çekimser oy kullandı.

31 MART’A GİDERKEN PROJE YAPILDI
31 Mart’a giderken bir proje yapıldı. 24 Haziran sonuçları var. 31 Mart’a giderken benim yaptırdığım simülasyonlarda İstanbul, Adana, Bursa, Antalya ve Mersin’in Millet İttifakı’na geçebileceği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nu aradım, Koray Aydın’ı Kılıçdaroğlu’na gönderdim. Millet İttifakı bizim talebimizle kuruldu. Büyük bir başarıyı sağladık seçimlerde. Sayın İmamoğlu, Sayın Yavaş, Sayın Böcek sözlerini verdiler. İstanbul seçimlerinde 800 bin seçmenin hiçbiri siyasi parti sahibi değildir. İstanbul’da yaşayan Kürt seçmenler kendi istediklerini yaptı. Bunu doğru okuyanlar geleceği doğru okuyacaklardır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.