1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener: Ah ile abat olan dert ile berbat olur

Meral Akşener: Ah ile abat olan dert ile berbat olur

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SÖZCÜ'nün "Bu da eş dost üniversitesi" başlıklı manşetini yorumladı: İşe alımlarda liyakatsizlik diz boyu. Bu kayırmacılıktır, nepotizmdir. Ah ile abat olan dert ile berbat olur.

A+A-

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SÖZCÜ’nün gündem yaratan bugünkü “Bu da eş dost üniversitesi” manşetini yorumladı:

"Bunun adına nepotizm derler. Milyonlarca gencin umuduyla oynuyorlar. Türkiye’de gençlerin yüzde 70’si bu ülkeden umudunu kesmiş, yurt dışına gitmek istiyor, bu çocukları nasıl suçlayacağız. Sen rektörsün, akrabaların için imkanlarını dışarıda kullan. Akraba, eş dost kayıracaksanız, bunu kendi malınızla yapın! Devletin malıyla değil.

Dün KPSS sınavı vardı. 90 alacak vatandaş mülakata girecek ama o mülakatı 65 puan alan kazanacak. İşe alımlarda liyakatsizlik diz boyu. KPSS'den düşük puan alan biri bir bakıyorsunuz kamuda çalışmaya başlıyor. Kaymakamın, valinin yanına ‘özel kalem’ diye adam alıyorlar. Bu kişiler 4-5 ay sonra devlette yüksek maaşlarla resmi göreve başlıyor. Bu kayırmacılıktır, nepotizmdir. Ah ile abat olan dert ile berbat olur.

BEŞ YILDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
Meral Akşener, benzer bir yorumu Şubat 2015'te sosyal medyadan yapmıştı. FOX Ana Haber Bülteni'nden ayrılan Fatih Portakal'ın 'Gençlere umut olamayanlara bir çift sözünüz var mı' şeklindeki sorusuna Akşener, 'Ah ile abad olan derd ile berbat olur' yanıtını vermişti. Abat olmak rahata kavuşmak, gönenmek anlamına geliyor.

“İDAM KONUSU EKONOMİ GÜNDEMİNİ SAPTIRMAK İÇİN”
MHP’nin bir kez daha ortaya attığı ve AKP’den de destek gören idam tartışmasına da değinen Meral Akşener, şunları söyledi:

"İdam cezasında ciddi değiller. Zaten 2001 yılında Sayın Bahçeli'nin de içinde bulduğu hükümet kaldırdı idam cezasını… Meclis'e getirsinler biz de partimizin ilgili kurullarında tartışır, karar veririz. Ancak asıl soru şu, iktidar AB'ye girmekten vaz mı geçti, önce millete bunu açıklasınlar!

Siz milleti aç koymuşsunuz; idamı konuşturarak, ‘cambaza bak’la gündemi değiştirip milleti oyalamaya çalışıyorsunuz. İdam konusunun ekonomi gündemini saptırmak olduğunu düşünüyorum. Gündem değiştirmenin ötesinde bir tutum değil. Gezdiğimiz esnafın derdini duymak istemiyorlar.

Emine Bulut'un evinden çıktığımda da sormuşlardı. Ben de bu tarz cinayetler için getirin kardeşim şahsen destek vereceğim demiştim. Erdoğan “Getirsinler hemen imzalarım” dedi. Zaten sen söylemden milletvekilleri nefes alamıyor ki…"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeme ilişkin diğer açıklamaları ise şöyle:

BU SİSTEM TÜRKİYE’Yİ 2023’E TAŞIMAZ
"Bizim ortak özelliğimiz bu ucube sistemin Türkiye'yi yoksullaştırdığı ve dış politikayı kötüye sürüklediği inancımız ve parlamenter sisteme geçiş düşüncemiz. 31 Mart İttifakı sadece İYİ Parti ve CHP arasındaydı. Bu ittifak genişler mi bunlar sonra konuşulacak bir konu. Biz bunu kendi aramızda daha konuşmadık. Bu sistem Türkiye'yi 2023'e taşıyamaz diye bir öngörüm var. Neyse kartım ortada. Elbette çok isterim cumhurbaşkanlığını. Ama bu sistemden demokratik usullerle kurtulmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.

BÖYLE BİR DIŞ POLİTİKA OLMAZ
Yunanistan ve Fransa'nın tutumu elbette Türkiye açısından bakıldığında kınanmalı ama biz buraya nasıl geldik. Bu durumu konuşmalıyız ve iktidar bundan ders çıkarmalı. “Monşerler ortadan kaldırılsın” diye bir savaş başlatıldı. Dışişleri 150-200 yıllık bir hafızanın biriktiği bir yerdir. Düşünün siz Macron'sunuz, ben Erdoğan. İkili ilişkiler kurmak iyidir ama bir yere kadar. Şahsi meseleler kızıştığı zaman durum böyle oluyor. Böyle bir dış politika olmaz. Dış politika, Türkiye’nin çıkarlarını ön planlanan alan bir diplomasi üzerine kurulmalı."

İşte o program:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.