1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Melih-Nevin Gökçek çifti nasıl aşı oldu?

Melih-Nevin Gökçek çifti nasıl aşı oldu?

“Aşı imtiyazlıları” arasına son olarak eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte koronavirüs aşısı yaptırdığını açıkladı...

A+A-

“Aşı imtiyazlıları” arasına son olarak eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte koronavirüs aşısı yaptırdığını açıkladı. BirGün'e açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkilisi, “Bir evde 85 yaş üstünde bir yaşlı olduğunda evdeki 65 yaş üstü kişiler de aşılanıyor. Gökçe ve eşi de bu kapsamda aşılandı” dedi. Fakat Gökçeklerin evinde 85 yaş üstü kimin olduğu ise merak konusu oldu.

72 Yaşındaki Melih Gökçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 66 yaşındaki eşi Nevin Gökçek ile birlikte koronavirüs aşısı yaptırdığını açıkladı.

Fotoğraf da paylaşan Gökçek, "Bu da aşı hatırası. Rabbim tüm hasta olanlara acil şifalar versin, bundan sonra da hiç kimseyi hasatalıkla imtihan etmesin, ülkemizi ve dünyayı bir an önce selamete çıkarsın inşaallah..." ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek'in aktif olarak bir görevi bulunmuyor. Bu nedenle 'devlet büyüğü' kontenjanından aşı yaptırması mümkün değil.

Gökçek aşıyı hangi nedenle yaptırdığını açıklamazken, bilinen bir kronik hastalığı da bulunmuyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Melih ve Nevin Gökçek'in aşı olmasına ilişkin BirGün'e açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkilisi, “Gökçek'in evinde 85 yaş üstü bir yaşlı var. Bir evde 85 yaş üstünde bir yaşlı olduğunda evdeki 65 yaş üstü kişiler de aşılanıyor. Gökçe ve eşi de bu kapsamda aşılandı” dedi.

KORONAVİRÜS AŞISINDA KİMLER ÖNCELİKLİ

Sağlık Bakanlığı, covid19asi.saglik.gov.tr adresinde aşıda öncelikli olanların listesini paylaşmıştı.

Buna göre, aşılamanın birinci aşamasının A grubunda sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel, üniversite, vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil) ile tüm eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.