1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MEHMETÇİĞE ŞIRNAK'TA ABD SORGUSU

MEHMETÇİĞE ŞIRNAK'TA ABD SORGUSU

Mehmetçik Şırnak'ta FGM-148 bulunca

A+A-

Şırnak Ilıca'da önceki gün arazi taramasına çıkan Meteler Jandarma Özel Harekat timleri çıkan çatışmada iki teröristi ölü ele geçirdi. Teröristlerin üzerinden ise ABD ordusunun kullandığı FGM-148 roketatarı ve mermisi çıktı.

ASKERHABER'in edindiği bilgiye göre, bu olay Mehmetçiğin pkk üzerinde yakaladığı ilk FGM-148 değil. En son iki ay önce de Kato Dağı'nda yapılan bir operasyonda yine aynı silahtan iki tane ele geçirildiği öğrenildi.

Çakırsöğüt Komando Tugayı'na bağlı jandarma özel harekat taburundan 40 askerin FGM-148 nedeniyle sorgulandığı ve normalde 10 günlük operasyondan sonra verilen 2 günlük istirahatin bu sefer 3 gün olarak verildiği bildirildi.

FGM-148'nin bulunmasının askerler tarafından kameraya kaydedilerek savcıya teslim edildiği bildirilirken, ABD'li subayların bölgeye US Air Force yazılı bir helikopter ile geldikleri öğrenildi.

NELER OLMUŞTU?

Görevin ardından kışlaya gelen askerler istirahata çekildikten bir kaç saat sonra, sabaha karşı 5'te uyandırıldı. Gelenler ise 5 ABD'li subaydı. ABD'li subaylar Mehmetçiği saat 11'e kadar operasyon ve buldukları silah hakkında sorguladı. ABD'li subayların Mehmetçiğe özellikle "operasyon sırasında başka birinin yakalanıp yakalanmadığını" sorduğu öğrenildi.

ÜSTEĞMEN HAKKINDA SORUŞTURMA

ABD'li subaylar JÖH timini sorguya çekerken bir Türk üsteğmeni ile bir Amerikalı görevli arasında sert tartışma yaşandı. ABD'liden roketatarın açıklamasına isteyen üsteğmen , "Deneme uçuşu yapan ABD helikopterinden düşüp pkk tarafından bulunmuş" cevabını aldı. Bunun üzerine üsteğmen ABD'linin üzerine yürüyünce hakkında alay komutanı tarafından soruşturma başlatıldı. Sadece ABD ordusunun kullandığı FGM-148 roketatarı 2.5 KM'den tank ve helikopter katili olarak biliniyor ve hedefe kilitlenme özelliğine sahip.

ASKERHABER / HABER MERKEZİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.