1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mehmet Baransu'ya 13 yıl, Ahmet Altan'a 3 yıl hapis cezası

Mehmet Baransu'ya 13 yıl, Ahmet Altan'a 3 yıl hapis cezası

Taraf gazetesi davasında kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin davada yargılanan tutuklu sanık Mehmet Baransu, iki ayrı suçtan 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı, bir suçtan ise beraat etti.

A+A-

Taraf gazetesinin eski çalışanlarından tutuklu sanık Mehmet Baransu ve tutuksuz yargılanan sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur hakkında karar çıktı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Baransu’yu ‘devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme’ ve ‘devletin güvenliğine ve siyasal yararlara ilişkin bilgileri açıklama’ suçlarından 13 yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Baransu hakkında, ‘devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge ve vesikaların kısmen veya tamamen yok edilmesi’ suçundan ise beraat kararı verildi.

Mahkeme, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur hakkında 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek' suçundan indirim uygulayarak, 3 yıl 4'er ay hapis cezası verdi.

Heyet, firari sanık Tuncay Opçin’in ise dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.