1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meclis karıştı!

Meclis karıştı!

TBMM'de tezkerenin görüşmelerinin kapalı oturumda yapılmasına ilişkin önerge okunmasın ardından usul tartışması açıldı. Görüşmeler sırasında Genel Kurul'da sıcak dakikalar yaşandı.

A+A-

İNCE:TEZKERENİN SINIRI BİLE BELLİ DEĞİL

Kürsüye ilk olarak çıkan CHP Grup Başkanvekili Muhharem İnce, görüşmenin kapalı oturumda yapılmasına karşı olduklarını belirtti. İnce, "Bunu milletten niye saklayacaksınız, bu ülkeyi savaşa soktuğunuzda sizin çocuklarınız mı fakir fukaranın çocukları mı gidecek savaşa. Bu millet çocuklarını savaşa gönderecek ama neden gönderdiğini bilmeyecek. Tezkerenin sınırı bile belli değil. Siz bu tezkere ile cihan savaşı yapabilirsiniz. "TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi..." diyor. Kim bu yabancı ülkeler, belli değil. Suriye Hükümeti açıklama yapıyor ve 'saldırdım' demiyor, 'olayları araştırıyorum' diyor ve özür de diliyor. Siz Türkiye'yi, bu ülkenin gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanı'nın maceraları ile başını belaya sokuyorsunuz. Dik durun, onurlu durun, milletin vekili olun" dedi

VURAL:DIŞ POLİTİKA BAŞARISIZ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural dış politikanın başarısız olduğunu, diplomasini iflas ettiğini söyledi. Vural ayrıca, hükümetin konuyla ilgili bazı bilgileri kapalı oturumda paylaşmasını anlayışla karşılayabileceklerini ancak kendilerinin açık oturumda konuşmak istediklerini belirtti.

BULDAN:KAMUOYU BURADA NELER TARTIŞILDIĞINI ÖĞRENMEYECEK

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Tezkere kapalı oturumda konuşulacak. Suriye'ye ile savaş çıkaracaksınız, yoksul Anadolu çocuklarını savaşa göndereceksiniz ve bundan kimsenin haberi olmayacak. Kamuoyu burada neler tartışıldığını öğrenmeyecek" dedi.

CANİKLİ:HERKESİN SAFINI BELİRLEMESİ GEREKİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Herkesin safını belirlemesi gerekiyor, Türkiye'den mi yoksa zalim Esed'den mi yanasınız? Çoluk çocuk demeden halkını bombalayan Esed'den mi yanasınız? Bunun kararını vermeniz gerekiyor. Suriye'nin Bakanı 'Biz yaptık özür diyoruz' diyor, bir arkadaşımız 'hayır Suriye yapmadı' diyor. TBMM'de hiç kimse bu ülkeye saldırı yapan bir ülkenin politikasını savunamaz, görevimiz bu ülkeyi savunmaktır" dedi, Canikli, şöyle devam etti: "Bütün belli başlı gazetelerde, hem kongre ile ilgili hem de konuşmalarla ilgili haberler çıktı. Dış politikanın başarısı bu gibi hususlarla ortaya çıkıyor. CHP ya da herhangi partinin geçmiş dönemde iktidar olduğunda onun kongresini kimler izliyordu? Dünyanın herhangi bir yerinde onunla ilgili haberler görüyor muydunuz? Bu, dış politikadaki başarıdır, teknik mimarı da Dışişleri Bakanımızdır. Başka devlet başkanları da 'Türkiye bugün kendi topraklarını aşmış bir ülkedir' diyor. Sizde bu yüzden kıskançlık olabilir ama bu onur Türk milletinindir."

İNCE:ESAD'IN CANI CEHENNEME

Canikli'nin ardından yeniden söz alan CHP'li İnce, Canikli'nin "Herkesin safını belirlemesi gerekiyor" sözleri ile ilgili olarak "Esad'ın canı cehenneme. Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nden yanayız" dedi. İnce'nin konuşmasının bitmesinin ardından CHP'liler ile AK Parti'li bazı milletvekilleri arasında tartışma çıktı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.