1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mardin MHP'den, Engelliler Günü İçin Açıklama

Mardin MHP'den, Engelliler Günü İçin Açıklama

Midyat’ta Mhp ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeni ile basın açıklamasında bulundu.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mardin il teşkilatı Midyat Grant Estel Otelinde,‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeni ile basın açıklaması yaptı.  

Yapılan basın açıklamasına, MHP Mardin İl Başkanı Mehmet Veysi Oğuz, Mardin MHP İl Başkan Yardımcısı Fidan İşcan, Midyat İlçe Başkanı Behlül Murat Maral, İlçe Başkan yardımcısı Mehmet Şirin Aka, İlçe Sekreteri Fatih Çetin, Muhammed Yüzer, İstanbullu Ülkücü Ömer Bezici, Şanlıurfalı Ülkücü İdris Kaya’ın yanı sıra parti yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
 
Basın açıklamasını Mardin MHP İl Başkan Yardımcısı Fidan İşcan yaparak, yerel ve genel yönetimlere gerekse biz anne ve babalara büyük sorumluluklar düşmekte olduğunun altını çizdi.  İşcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1992 yılında ilan edilen ve bu tarihten itibaren her yıl aralık ayının ilk haftası olarak kutlanan dünya engelliler günü münasebeti ile milliyetçi hareket partisi olarak biz engelli vatandaşlara duyduğu hassasiyetin ve öneminin göstergesidir.”dedi.
 
Ülkemizde 8,5 milyon vatandaşımızın çeşitli sebeplerden dolayı engeli bir hayat yaşaması ve bu yaşama kayıtsız kalmasını bizleri ziyadesi bizleri üzmekte, olduğunu belirten İşcan, “mevcut yaşam koşullarının yetersi olması, hayatlarımızı devam ettirecek yeterli derecede iyileşme yapılmaması zor olan yaşam koşullarımızı daha da zorlaştırmaktadır. Bölgemizde cereyan eden çatışma ortamının, eylemlerin, bombaların çocuklarımız üzerinde ruhsal ve fiziksel tahribatlar yarattığını biliyoruz. Bu tahribatın ileriki süreçte ülkemiz insanları üzerinde ciddi sorunlar yarattığını kuşkusuz düşünmekteyiz. Buradan gerek yerel ve genel yönetimlere gerekse biz anne ve babalara büyük sorumluluklar düşmektedir. Biran önce engeli vatandaşlarımıza yaşamlarını daha iyi koşularda idame etmelerini sağlayacak yasal ve sosyolojik önlemlerin alınması gerekmektedir. Anne ve babaların ise çocukların mevcut olan bu kaos ortamından uzak tutmalarını istiyoruz.”dedi.
 
 
Şiddetle beslenen çocukların ileriki zamanlardaki yaşamlarında aile yaşamlarına çok ciddi sorunlar yaşacağını bildiklerini sözlerine ekleyen İşcan, “bir an önce daha huzurlu ve iyi koşulların hazırlanması tüm kamuoyundan istiyoruz” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.