1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. MALİYE’DE SULAR DURULMUYOR

MALİYE’DE SULAR DURULMUYOR

Kendileriyle ilgili sorunların çözülmesi için Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nca gerekli adımların atılmadığını dile getiren Vergi Dairesi Müdür ve Müdür yardımcıları bu kez Maliye Bakanlığına 1600 dilekçe verdiler.

A+A-

Bir yıl önce Cumhuriyet tarihinde ilk defa Ankara’da yapılan basın açıklamasından sonra bu Aralık ayında İstanbul’da ‘’Mesleğin Sorunları’’ başlıklı toplantıda bir araya gelen Vergi Dairesi Müdür ve Müdür yardımcıları şimdi de dilekçe hakkını kullanıyor.

Kendileriyle ilgili sorunların çözülmesi için Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığınca gerekli adımların atılmadığını dile getiren Vergi Dairesi Müdür ve Müdür yardımcıları bu kez Maliye Bakanlığı’nı dilekçe yağmuruna tuttu.

Türkiye genelindeki 1600 Vergi Dairesi Müdür ve Müdür yardımcısı Başkanlık ve Defterdarlık kanalı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderdiği dilekçelerde 646 Sayılı KHK ile Vergi Müfettişlerine sağlanan iyileştirmeler ile 666 Sayılı KHK ile getirilen eşit işe eşit ücret düzenlemelerinde vergi dairesi idarecilerinin yürüttüğü işlerle ilgili mali ve idari sorumluluk derecelerinin gözetilmediği belirtilerek mahiyetinde çalışanlardan daha az maaş alan idarecinin olmaması gerektiği, kendilerinin mahiyetlerinde çalışanlardan daha az gelir elde ettiklerini ve bu durumun Anayasa’da yer alan eşitlik ilkesine aykırı olduğu dile getirildi.

Ancak bu gelişmeler yaşanırken Vergi Dairesi Müdür ve Müdür yardımcılarının atama özlük işlerinden sorumlu olan Gelir İdaresi Daire Başkanın görevinden alınması da dikkatlerden kaçmadı.

Vergi Dairesi yöneticilerinin istekleri arasında yer alan, denetim elemanlarının asli görevlerine dönüşüyle beraber kendilerine idari kadrolarda görevde yükselme imkanının tanınması isteklerine olumlu yaklaşan Daire Başkanı’nın, Vergi Dairesi Müdür ve Müdür yardımcılarından yana tavır koyması nedeniyle en üst düzey Maliye bürokratlarınca görevden alındığı düşünülüyor.

2012 Bütçe görüşmelerinde de iktidar, muhalefet ayrımı olmaksızın konuşma yapan milletvekilleri tarafından Vergi Dairesi Müdür ve Müdür Yardımcılarının yıllardır devam eden sorunlarının çözümü için sabırla beklediği dile getirilerek, bu ünvanlarda görev yapan yöneticilerin görevinin önemi vurgulanmış, vergi tahsilatında başarının anahtarı olan idarecilerin sorunlarına bir an evvel eğilmek gerektiği belirtilmişti.

Vergi Dairesi Müdür ve Müdür Yardımcılarının, isteklerinin çözümü için sorunlarıyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı’na verdiği dilekçeler sonrası bir sonraki adımın idare mahkemelerine başvuru yolu olacağı ifade ediliyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum